Studiu de caz- Diferenta dintre Xonia si Inna

Sau: PR-uri bune si Pr-uri proaste





Vorbim despre cele doua interprete Inna si Xonia. A, nu stiati cine e "Xonia"?
pe Inna o stie, de la primul turc pana la ultimul croat din Pula.
Pe scurt, de Inna stie toata lumea.

Care este insa diferenta intre ele in afara de acest marunt amanunt....

Recent am discutat cu niste prieteni din Australia care mi-au spus ca acolo nu s-a auzit nimic de Xonia. Bine, acolo cica nici macar nu apare la TV, sau daca apare o data nu se uita oricum nimeni, nu ca aici ar fi alta situatie. Adica ca ne-am inghesui toti in fata televizorului sa o vedem si scandam exaltati: E XONIA LA TV!!!!!!!!

Ati auzit pe cineva care urla disperat prin piata: Xoniiiaa! Xoniia! Cand si unde are concert! Sunt un fan innebunit si vreau sa o vadddd!!
Nuu, si nici n-ai sa vezi. Desi nu asta vroiam sa spun. Nu ca fata nu are talent! Dimpotriva, ascult piesele ei si mi se pare ca are voce. La fel de buna ca...culmea, a Innei.
Hmmm, stai ca nu mai pricep!
Deci una este super promovata in Romania, are o imagine intacta, are voce, are piese, lucreaza cu cei mai mari compozitori si... fassss, nu stie lumea de ea ...

Alta, Inna, are niste piese ok, NU lucreaza cu cei mai mari compozitori, are voce, insa o stie TOATA LUMEA. Nu toata lumea din bloc, ci efectiv tot globul.

Cand Inna da o bashina pe Facebook sau twitter, toata presa se inghesuie sa o pupe in fund facand si un usor misto de ea, ca deh, asa e deontologic.
Cand Xonia face un 3,14,3,14 si vrea sa il promoveze, nu se stie decat daca cineva baga bani ca sa o promoveze. Promovare care oricum, nu ii serveste la absolut nimic, pentru ca nimeni, de exemplu, nu e fan reclame, dimpotriva, schimbam programul si ne intoarcem cand s-au terminat.
Se vede insa treaba ca mai conteaza si culoarea parului. Ei nu i s-a explicat, ea vrea sa fie tratata ca o printesa, poate nu stie si nu o intereseaza ca nu are decat cateva cantari pe an si pe la TV unde canta gratis, in schimba Inna isi face 3 vile intr-o luna si vede toata lumea.
Ok, ca sa nu ziceti ca mint, uite am cautat si eu un concert in august cu Xonia ca vreau sa ma duc.


Sa revin la promovarea ei. NU scriu aceste randuri ca un repros la adresa colegilor mei care o ajuta sa apara, pe net, prin presa sau la TV, nu de alta, dar este criza. Poate si eu as face la fel. Dimpotriva, ii felicit.


NU o inteleg insa pe ea. Ea atata poate? Atata vrea? Nu are un pic de vointa ca sa demonstreze ca se poate si fara sa cumpere cu bani atentia lumii? NU vrea sa demonstreze oare ca este mai mult decat o reclama la sampon sau la vopsea de par care ruleaza cand ti-e lumea mai draga pe majoritatea posturilor TV pana cand se termina banii de promovare alocati produsului?!
N-o vrea si Xonia sa cante in Pula si apoi sa scrie toata Romania despre ea fara sa fie nevoita sa scoata din cont cateva sute ed euro?! Ei, nu....

Comentarii

Postări populare