Fetele lui Jimmy, partea a 15-a

Am anuntat in urma cu vreo 4 saptamani, si iata ca ma tin de cuvant, ca voi posta timp de vreo luna (MAI AM DOAR CATEVA ZILE SI TERMIN!), pe fascicole, pe blogul meu, primul roman scris de mine, "Fetele lui Jimmy", publicat in 2006 la editura DOMINOR, cu prefata si postfata de Ioan Grosan si Dan Silviu Boerescu. Romanul, acum, aici pe blogul meu. Probabil ca dupa acest lucru, o sa mai urmeze tot aici si celelalte romane/nuvele ale mele.

(imi cer scuze ptr eventualele greseli, aceasta varianta este cea necorectata)
Enjoy!



CAPITOLUL 16

Avantaje politice

Se grabea spre facultate unde avea intilnire cu unul dintre profesorii lui, cel cu care vroia sa pregateasca lucrarea de diploma cind se auzi strigat. Se opri o limuzina chiar linga el. Dinauntrul se vedeau doua persoane. O femeie mai plinuta, cu parul cret se incurca in geam si pina la urma reusi sa-l deschida. Dupa un efort al memoriei o recunoscu pe fosta lui colega de la ziarul la care lucrase in urma cu trei ani. Era Camelia Pivniceru-Olteni. Barbatul din spate avea o figura severa. Memoria functiona bine si intelese de ce, intuitiv, barbatul de linga ea, sotul acesteia, nu fusese bucuros de revedere. Dlui acela, ajuns acum ministru, care se plimba intr-o limuzina extrem de scump cu femeia din limuzina, una din gagicile de la gazeta cu care se... - ii spuse "Salut, ce mai faci? se auzi el.
- Bine... ne grabim la o Palatul Justitiei ii raspunsese burtosul fonfanit. Tu?
- Ma... ma duc ... la un interviu, mintii Tom, gindind ca oricum dupa Facultate ave in program o intilnire cu un amic pe care o putea considera interviu.
- Bine, la reveder’... masina trecu pe linga el si ca intr-un film cu Raj Capor, ii colora blugii cu o pala de noroi. Se simtea un ratat.


CAPITOLUL 17

Din jurnalul Soniei

"Nu am dat niciodata cu adevarat. Ar fi timpul sa o fac.
dragostea vietii mele mi-a zimbit intelegator si mi-a mai dat un dosar de conspectat. Asta se intimpla intr-o duminica, intimplator de ziua mea. sint la redactia unui ziar de tiraj mic, cu mari probleme financiare, interne si de tot felul, Strict secret. aici am invatat sa privesc lumea in fata. canaliile mai ales. nu ca toata lumae ar fi de acest tip. dar foarte multi sint. Pina atunci treceam pe linga ele cu un zimbet firav in coltul buzelor. Aici am invatat cu timpul sa le zgindar si sa nu-mi fie frica de ele. si ce daca nu am mijloacele sa le neutralizez? Macar sa le fac sa creada ca as putea. Dar asta inseamna sa fac o cacealma, nu? e si periculos. Acum nu-mi mai e frica. Am o viata personala care nu mai valoreaza nimic.
Revin la momentul dosarelor. Nu ma deranjeaza prea tare ca ma de lucru dar gestul lui Jimmy m-a secat un pic la inima. Simt uneori ca insemn pentru EL doar un obiect nesemnificativ, un pion, ca sa-mi citez o colega.
Dimineata as vrea suc de fructe dar apoi mi se face foame si vreau ombleta. Cam asa e si cu viata mea. Dar am senzatia ca dupa ce maninci rahat sau mai degraba, totusi metaforic, te arunca altii in groapa cu metaforice excremente, ajungi (intr-un final, vrind-nevrind) sa-ti controlezi afurisitele de porniri. Ceea ce nu se poate spune si despre calugarita violata care se duce a doua zi la maica superiora si-i marturiseste pacatul. intreaba fata. ii spune stareta...

Unul din lucrurile care imi place cel mai tare este sa cint. De fapt, placindu-mi conceptele lui Freud ma gindesc ca toate lucrurile care au legatura cu simbolul microfonului, bananei imi plac. Ma mai gindesc, in urma analizelor bunicii mele care sutine des ca: "...nu ai voce, am ascultat pe atitea fete la casa de cultura - a fost directoare la o casa de cultura in timpul lui Ceasca - care aveau voce si tot nu au ajus nimic... potoleste-te o data cu prostiile..." da, are dreptate, sa ma potolesc si sa-mi i-au un barbat...necazul e ca sint pretentioasa. >

***Au stat amindoi la povesti intr-un colt al Resturantului Phoenix, gazda Manifestarii din acel an. Cintaretii, politicienii, actorii se buluceau fara jena la masa in cerc plina cu platouri cu mincare. Sonia se simtea prost. in acea zi, presedintele unei Banci despre care facuse in trecut un material investigativ se impuscase. Nu din cauza ei dar tot avea renuscari si vedea in orice bucatica de mincare stropi de singe. Tom o vazuse ca se simte rau si ii aduse un pahar de portocale. Baiatul acela - cu care se iubea uneori - era foarte dragut. "Pacat ca e prea naiv."

Tom se gindea fara sa vrea cum ar fi sa-i sarute buzele senzuale si sa-i mingiie obrazul... Nu era insa intoteauna draguta cu el. uneori mai glumea, ridea putin de miciile lui stereotipii sau defecte.

Se asezase pe o canapea in holul restaurantului. Isi aducea perfect aminte de ultima declaratie a celui care se impuscase. Artificile de interior, zimbetele largi umflate de ruj ale doamnelor, fata plina de cosuri a unui coleg, zimbetele rautacioase ale celor doi colegi gemeni se ivirteau ca intr-un caleidoscop. si culmea isi aducea aminte tocmai azi de dizgratioasa intimplare de acum doi ani din metrou cind un barbat umpluse toata podeaua cu voma. Fugi la baie.
Cind se intoarse dupa vreo 1/2 de ora, invitatii, vip-urile si presa plecasera. in sala mare a localului ramasese Jimmy care statea de vorba cu doi politicieni. Era tirziu si Tom disparuse si el. "Mai bine; si asa nu mai vroiam sa-l mai vad in sear asta." Nu stia ce sa faca, i se parea o seara neterminata. Ar fi vrut sa si-o petreaca cu Jimmy, dar acesta nu dadea semne ca ar fi vrut sa intrerupa conversatia cu cei doi demnitari.
in timp ce iesise afara se ciocni de una din colegele ei de la o televiziune particulara. Fata mergea la o petrecerea travestitilor la un alt club situat insa in partea cealalta a orasului.

CAPITOLUL 18

De cealalta parte a realitatii

La Satelitt, una din cele mai scumpe discoteci din oras au venit in seara aceea foarte multi gay, bisexuali, travestiti dar si curiosi. La ora 12 a urmat parada travestitilor la care participau nume celebre ale show-biz-ului mioritic. Cele mai cunoscute vedete gay se fereau insa sa apara in locurile publice. acestia nu si-ar fi stricat reputatia. Sonia cobori holul care daedea inspre bar cu un tequila orange pe care-l primise la intrare. Fetele primeau un tequila in acea seara. in spatele barului se vedeau, dupa niste draperii "fetele" care se schimba pentru spectacol. Era o sala mare, cu fotolii, oglinzi si paravane, care era de fapt camera unde se schimbau stripteuzele care dansau in restul saptaminii la Satelitt. Acum era rindul fetelor cu penis sa-si probeze rochiile cu pene si paiete si sa-si potriveasca cit mai artistic perucile si sinii din cauciuc. Pentru unii dintre ei transformarea era groteasca. Dintr-un barbat cu trasaturi ascutie sau prea gras sa faci o femeie, nu prea era ceva placut la vedere. pentru unii insa transformarea era benefica, trasaturile nesemnificative, palide sau subtirimea membrelor ii ajutau sa fie mai gratiosi.
Sonia il regasi intr-un colt la masa cu alti doi baieti si cu un cuplu ciudat, pe Botic. Foarte sexi imbracat, amicul ei Botic era chiar frumos in acea seara. Sonia il stia insa de copil si intelegea drama prin care prietenul din copilarie trecea. Deja el imbatrinise si sesiza stratul de grasime care i se asezase pe coapse. Zimbetul nu mai era asa de dulce ca acum un an, doi si nu mai era nici asa de sigur pe el. il saruta si li se alatura la masa pentru ca tocmai se dadea drumul la spectacol.

Dupa parada celor 15 manechini-femei, incepu discoteca. Toata seara ii atrasese atentia cuplul ciudat de la masa lor. Un el, slabut, mic de statura si brunet cu un zimbet tare smecheresc si o ea foarte subtire, imbracata in pantaloni si tunsa foarte scurt, cu alura de baietel. Ea parea ca viseaza in timp ce vorbea sau se saruta cu iubitul ei. Poate ca era hy (drogata). el, in timp ce-i punea ei posesiv mina pe gitul osos si-i mingiia parul scurt, il atingea usor, fara gesturi precise dar cu acceptiunea lui, pe Botic. Sonia se uita la prietenul ei incercind sa-i prinda privirea. dar el nu vroia ca ea sa le stie jocul. Asa ca i-a lasat in scurt timp singuri.

CAPITOLUL 19

Vipere

La sedinta din acea dimineata Tom se gindea ca el nu facuse nimanui rau. Nici ceilalti nu-i facusera. Nu-l privea de ce se faceau atitea misto-uri. tintele erau Ghita (chiar si dupa plecare lui acesta era un subiect stufos de disecat si de glumit), Minodora, Madam Nineta. Acum restul colegilor il facusera "posta" pe Claudiu Isaia, cel mai nou in firma care trebuia sa ocupe postul de redactor sef dupa plecarea lui Ghita. Jimmy il pusese deocamdata sef-peste departamentul investigatii - cel mai bine platit si cel mai important al ziarului. pentru inceput Claudiu realizase un superb reportaj cu gay, cu ajutorul Soniei si al lui Botic care-i daduse citeva cluu-uri; adica pe unde poate sa gaseasca adevaratii gay, lesbiene si transexuali ai Bucurestilor. Dupa aparitia articolului, redactia zbirnii de telefoane de la gay din alte tari care vroiau sa-i multumeasca pentru modul in care relatase realitatea.
Avu loc si un miting la guvern in care se ceru legalizarea casatoriei intre 2 persoane de acelasi sex, asa cum in alte state ale Europei, bunaoara in Olanda si Danemarca era acest lucru posibil inca de zeci de ani. Claudiu ajunse in presa si la televizor ca unul dintre cei mai buni reporteri si chiar primi un premiu la Radio All.
A treia zi redactia era in clocot. Claudiu care statuse toata noaptea la o bauta, avea ochii vineti.
(Claudiu )isi dadu seama ca se intimpla ceva cind vazu mutrele indignate ale barbatilor si zimbetele rautacioase a tipelor din redactie. Cei care pusesera paie pe foc fusesera cei doi frati gemeni Eugenia si Eugen. Mititei, dolofani cu mutrite ca de papusi chinezesti cei doi de fapt aveau o mare ura pe ceilalti muritori si ii sapau la sefi inventind sau exagerind o serie de lucruri. Erau prefacuti, intriganti, mincinosi, razbunatori. Cei doi faceau diverse serviciui Patronului Editurii cit si lui Jimmy asa ca cei mai importanti oameni din firma nu aveau ce sa le reproseze. Amindoi fratii ajunsesera sefi de departamente desi pregatirea lor era mult inferioara marii majoritati a celor din redactie. Aveau insa un stil perfid de a se impune. Recenta promovare a unuia care scria despre "homalai si pirtari", cum li se spunea uneori gay-lor, nu-i convenea deloc. Drept pentru care Eugen si Eugenia se apucara si strinsera semnaturi impotriva lui Claudiu. I-au convins pe ceilalti redactori ca desi noul venit se da mare si tare nu face mai nimic. "Uite, noi am scos ziarul, iar el sta in carciumi si-l doare in cur de munca noastra! Nu vreau sa fiu eu promovat, dar poate vrei tu! in orice caz, o fi facut Ghita Mutulean multe rele dar macar muncea era serios." le spunea tuturor colegilor, aplicind dictonul divide et impera Eugen. "Correct" ii raspundea ririita de sora-sa clatinind din gusite si din sunculite indignata. credea Sonia rulind foile cu proiectul ei intre degete. Secretara, o domnisoara identica cu o secretara dintr-o telenovela, cu pantofi prea inalti, cu fusta prea scurta, cu parul prea lung pe care-l dadea naravas pe spate sau il framinta apreciativ intre degete. Era totusi simpatica. La prima vedere. De fapt, isi facea bine treaba, nimeni nu pleca nervos dupa intilnirea cu ea. Chiar si cei care erau lasati sa astepte 2...3 ore.

Dezamagita ca Carianopol ii aruncase din coltul ochilor o privire si atit iar proiectul ramasese pe masa secretarei, in timp ce alti 5 oameni intrau sa discute si sa rediscute afaceri cu miliardarul, Sonia isi lua ramas bun si parasi firma. "Am fost naiva, are dreptate Jimmy. Cred ca orice se zboara se maninca. Cum sa ma primeasca Dl DL Carianopol? Cum sa-i placa de proiectul meu si sa-l mai si aprobe... Rusinata de proasta inspiratie dar si de faptul ca noaptea trecuta nu dormise deloc si se gindise numai la vorbele pe care vroia sa le spuna in fata lui Carianopol, Sonia ajunse si acasa.
Tresari cind telefonul mobil suna. Poate ca... Alarma falsa, era un oarecare care o invita la discoteca...



CAPITOLUL 21
...

Jimmy reveni la birou cu acelasi chef de munca, ba chiar cu mai mult. Se vazusera in urma cu doua zile. Nu se certasera. stia ca va face o greseala mare rupind relatia cu el. Desi vroia sa dea ea semnalul de finish, se gindi ca acest lucru nu ar fi pofitabil pentru cariera ei. El era inca seful ei si avea o sumedenie de relatii. Putea sa-i faca rau, chiar daca nu o ura. Asa ca alese calea indiferentei sI a amabilitati.

Pe linga faptul ca simtea ca are temperatura si ca-i vine sa urle pina nu mai are voce nu mai vroia nimic. Mai ales sa se pupe cu toti colegii care faceau misto-uri pe diferite teme si trebuia sa intre in jocul lor desi nu avea nici un chef. Ca un facut, rubricile de care raspundea se incapatinau sa nu-i produca nici un subiect de senzatie. De fapt auzise niste birfe, dar nu avea cum sa le verifice. Drept pentru care, cind veni rindul ei sa vorbeasca la sedita se simti tanspirind si cu obrajii in flacari. De scuzat la toaleta era prea tirziu. Sa plece de tot nu putea.
Dumnezeu insa nu avusese altceva mai bun de facut decit sa-i priveasca "drama" . Salvarea veni pe insa cand ncii nu se astepta. }n momentul in care Jimmy isi pironi ochi verzi, pe usa navali Harold, un fost prezentator (anchetat pentru trafic de stupefiante, fusese achitat, era prieten cu baiatul ministrului justitiei si prieten la catarma cu Jimmy). ii sopti ceva din coltul buzelor si Jimmy se ridica de pe scaun mergind cu Harold pina afara pe coridor.

- Frate, tu ai auzit?
- Ce sa aud bre’, nu vezi ca am sedinta, ce s-a intimplat?
- Ma bazam in tine sa facem firma ai ain asociatie cu dl Carianopol. Mi-ai promis! Acum vad ca lucrezi cu altcineva?
- Ce tot vorbesti?
- Mi-ai zis ca numai cu mine faci afacerea si acum vad ca lucrezi cu o gagica!
- Nu inteleg nimic Harold, fi mai explicit altfel te las aici.
-Am auzit ca cineva de la voi are un proiect la DL Carianopol.
- Nu sint eu, ai inebunit!
- Dar am crezut la inceput ca tu esti si nu mi-ai zis, apoi am spus numele tau si sursa mi-a zis ca e o fata. Nu am aflat numele insa.
- Ce vrei sa spui? Ca cineva din firma mea imi cumpara actiunile si ca s-a dus la cel mai tare dintre bastani cu un proiect si ca ala i l-a si acceptat? Nu glumi Harold cu mine, sau mai bine, verifica-ti sursele!
- Nu stiu daca s-a finalizat treaba, dar stiu ca initiative au fost! iti spun de am auzit si pentru ca treaba este foarte inaintata.
- Eu stiam ca ea...
- Ah, deci sti cine e fata!
- Nu ma intrerupe. stim ca vrea sa lucreze in acel domeniu si chiar am incurajat-o.
- Na, uite ca acum se pare ca facut rost de bani, sau l-a convins pe barosan sa ii vinda firma mai ieftin si noi nu am mai ramas decat sa ne lingem pe degete!!!
-NU are cum, fi serios si nu cred ca EA ar avea oarece succes la Carianopol. Anul trecut era gata sa o dea in judecata pentru calomnie. Stai cuminte! Jimmy se opri insa pentru ca isi aduse aminte de citeva cuvinte spuse de amanta sa de acum doua nopti: "Vreau sa urc in meseria asta. Mi-ar placea sa-mi fac propria mea firma, propria TV, Jimmy, ce zici mi s-ar potrivi..?"
- E vorba de fata asta de care ti-am zis...
-Cea cu care ai inselat-o pe Mary-Jeanne?
-Da. Ai de comentat?
- Nu... Dar intrebarea mea este simpla? Ce vrei sa-i faci?
- Nu pot sa i-au nici o decizie acum!
-Sa nu zici...
-Ce ?
-Ca ti s-a pus pata!
-Fi mai clar...
-sti foarte bine Jimmye. Te intreb daca nu cumva te-ai indragostit!?
- Nu stiu. Tu, ce ai face?
- As...mai arde-o de citeva ori pina as descoperi ca e o proasta interesata si ca ma calca pe nervi apoi i-as da papucii! Cit despre oferta de cumparare, ai grija cine stie de unde a facut rost de bani sau daca nu l-a imbirligat pe tip sa i-o vinda mai repede!
- OK. Lasa-ma acum, ne vedem mai miine seara la petrecere. Ciao!

Pentru cei care nu au inteles nimic din aceasta interesanta discutie, este vorba despre Sonia care ca si seful ei Jimmy a depus o oferta de cumparare a licentei pentru o noua televiziune.

VA URMA

Comentarii

Postări populare