Fetele lui Jimmy - Partea a 13-a

Am anuntat in urma cu vreo 3 saptamani, si iata ca ma tin de cuvant, ca voi posta timp de vreo luna, pe fascicole, pe blogul meu, primul roman scris de mine, "Fetele lui Jimmy", publicat in 2006 la editura DOMINOR, cu prefata si postfata de Ioan Grosan si Dan Silviu Boerescu. Romanul, acum, aici pe blogul meu. Probabil ca dupa acest lucru, o sa mai urmeze tot aici si celelalte romane ale mele.

(imi cer scuze ptr eventualele greseli, aceasta varianta este cea necorectata)
Enjoy!




**********************************************************************


articol din ACUZATORUL

"Dl Jimmy, hotul de la Secret

Merita dus la Crematoriu

Florin Apatrasioaiei

Acest incapabil manager a dus firma Strict Secret de ripa. Conform martorilor nostri - in faximil se afla marturia unei foste secretare - va atragem atentia dragi oameni cu bani, ca acest individ vrea sa va jupoaie! Daca va veni sa va propuna vreo afacere, sa nu-l credeti! Clar ca pe undeva cineva va avea de tras si in nici un caz, dumnealui! Mai trebuie sa spunem ca alti martori, surse, ne-au adus la cunostinta implicarea dumnealui in ultimele falimente ale unor banci: BST, SBT, RBBBT, SFB. Jimmy se pare ca era informat despre aceste falimente, dar nu a anuntat opinia publica si nici pe unii clienti ai reclamelor publicitare cu care avusese contract! El a preferat sa le ia banii si abia dupa aceea sa anunte ca respectivele banci au murit si ca respectivul client (care-i platise miile de dolari pentru publicitate) nu mai are nici cit sa traiasca decent! Dvs puteti spune: riscurile meseriei, dar ce se intimpla cind pagubitii sint printre dvs. si sint oameni sarmani?
Un alt defect major al acestui constipat manager este modul in care tipa si invectivele folosite cu subordonatii lui! Se spune ca acest oribil urangutan este obsedat sexual, caci la doua cuvinte respectivul mamut mai foloseste cuvintul acela din povestea povestilor... Ce mai, despre faradelegile si nerusinarile acestui personaj, care culmea-culmilor, am auzit noi ca ar vrea sa intre in politica, in numarul vitor. Pina atunci va las sa admirati o fotogarfie
(cu aceasta ciuperca umana, un virus pe care multa lume ar vrea sa-l stirpeasca) credem noi destul de compromitatoare de la ultimul bairam unde s-a dus sa-si cheltuie paralele. Party dat la barul pe care - am uitat sa va spunem - il detine si la care nu ne-a invitat, asa cum ne si asteptam. Paparazzi-ul nostru ascuns intr-un boschete afara, le-a facut lui si doamnei din imagine aceasta fotografie. Aceasta poza este martorul nostru: cupiditatea si spiritul de gigolo al acestui pulifrici este de neconceput. Mai ales ca doamna pe care incearca sa o vrajeasca este a unui lider al unui partid din opozitie. Asa o vrea dl acesta sa ajunga in Camera Deputatilor! Votati pe site-ul nostru la aceasta intrebare."


CAPITOLUL 9

Alb sau rosu ?

Era joi dimineata si ajunul Craciunului si ea trebuia sa munceasca.
Pentru Jimmy nutrea sentimente amestecate: ura sau dragoste, dezgust sau admiratie, indiferenta, atractie... Sonia se gasea singura cuc intr-un apartament din centrul capitalei, avea o multime de treburi de facut, iubea un barbat care nici nu se gindea sa-si sacrifice relatia cu noua lui partenera pentru o legatura cu ea. in acelasi timp isi blestema pornirile care o facusera sa devina pentru scurt timp iubita altuia.
in timpul liber incercase sa faca niste afaceri, dar persoana cu care vorbise se dovedise a fi neserioasa iar ea isi pusese la bataie niste relatii si prietenii si acum ii parea rau. fata cu care pornise asa-zisa afacere paruse o prospera femeie de afaceri. Acum Dna Virlan disparuse de tot. Firma pe care incercase sa o faca nici nu existase legal, o lasase pe "asociata" sa se ocupe de inscrierea actelor. Alte necazuri? Urma sa vina impozitul pe venit neplatit de anul trecut, impozit la care nici nu vroia sa se gindeasca iar nota de telefon era imensa.

Ceilalti o vedeau ca pe o domnisoara serioasa, cu o situatie materiala buna, poate un pic cam nervoasa. Eleganta, putin cam extravaganta, avea parul de culoarea prunei si niste suvite albastre. ii purta parul mai mult prins in coc.
Era inalta, intotdeauna cu pantofi cu toc, avea niste cercei mari de forma dreptunghiulara. Fuma numai cu filtru si cu port-tigaret si-i placea jazz-ul.
Dupa ce-si dadu jos pantofii si-si "defrisa" stratul gros de fond de ten, pudra, rimel, fard de obraz din oglinda privea o fetisoara de copil palid si speriat. Emotionindu-se de imaginea ei dar si de gindul la datoriile pe care musai trebuia sa le plateasca fara ajutorul nimanui incepu sa plinga si dadu radioul mai tare ca vecinii de palier sa nu-i auda hohotele.

Fumase aproape doua pachete de tigari.
Scria la computerul din redactie cu lumina inchisa, deoarece ii stinsesese becul, din gluma, colegul Galiman, reporterul de « speciale ». Lucra in paralel la doua articole, un material pe care trebuia sa-l corecteze - era raspunzator de numar - si un proiect personal pe care-l scria cu placere dar fara sa-si faca multe iluzii data fiind mafia din domeniu. Asculta o emisiune de jazz la radio si astepta sa mai vina vreo pagina de la corectura. Mai erau trei zile pina la Anul Nou si iarasi, ca anul trecut era de serviciu la ziar. intre timp, evoluase pe mai multe planuri dar ceva tot nu era in regula.
isi reprosa chiar si acum ca nu plecase de la Stict Secret cu o luna inainte. Dupa cearta dinainte de Craciun, mai avusese loc o discutie. Ei singuri in biroul lui. Ea ii spuse ca daca nu ar fi fost el, ea si-ar fi dat demisia. El nu-i spusese nimic. Ea a vrut sa iasa. Jimmy o oprise. Apoi Sonia se aruncase la pieptul lui si se sarutasera si nu se mai vorbi iar de nici o plecare.

Se oprise din corectat si ii mai aprinse o tigara.
Peste citeva zile primi un mesaj de la un cunoscut. Se ajutau reciproc cu informatii din domeniul mass-mediei si al economiei si o data iesisera la un club din regie la o cafea care se prelungise pina la 11 noaptea. (El ii povestise despre cum a plecat dintr-un mare trust de presa, care acum era declarat falimentar, despre severitatea de acolo despre ciudatenia care mergea spre paranoia a unora din oamenii din conducerea respectivei firme; despre motivele care l-au facut sa demisioneze desi salariul lui pe atunci nu era de lepadat. Sonia il aproba din cind in cind, dar se intreba de ce era el asa de sincer, oare ascundea ceva, de ce isi trecea asa de des mina prin par, i se parea ei sau el ii facea cu ochiul din cind im cind si de ce? Oare urmarea vreo reactie din partea ei? Oare vroia sa devina intim cu ea, amic, sau era singurul personaj normal - cu aer occidental, mai pe placul ei - din toti oamenii cu care lucrase? De ce era asa de prietenos fara sa fie agresiv, in ce lume traia el?) Dupa citeva zile tipul ii trimisese un e- mail. Era de fapt un e- mail cu un test de personalitate, zice-se al lui Dalai Lama. Dupa ce raspunse la fiecare din cele zece intrebari care tineau de preferintele culinare si vestimentare trecu la partea mai serioasa a intrebarilor.

"Culori. Pune pentru fiecare din cele cinci culori o persoana apropiata care sa se potriveasca cu fiecare din ele: galben, portocaliu, rosu, alb si verde."
Sonia scrise "Ilina" - se imbraca in galben si are parul cu suvite galbene si un ten galbui - chiar imi sugereaza galbenul, "Liliana", este cea mai apropiata de mine uneori, poate din cauza culorii parului care se apropia de portocaliu, sau a pistruilor cafenii, si Sonia trecu portocaliul in dreptul lui Pistruila.
"Alb?" La inceput scrisese... "tata"... apoi schimba cu "Tom" - imi pare atat de sincer, uneori seamana cu ALBUL - gindi Sonia.
si "Verde"... "matusa-mea"... "Rosu", nu poate sa fie altcineva decit "Jimmy". Desi nu-l vazuse decit o data cu un tricou rosu, nu putea asocia parul lui negru si tenul alb cu ceva mai potrivit decit rosu.


Raspunsuri

Galben - cineva pe care nu il vei uita, portocaliu - cel mai bun prieten, verde, cineva pe care nu-l vei uita niciodata, alb - sufletul pereche si rosu: pe cine iubesti cu adevarat...
Deci chiar il iubea pe Jimmy?



CAPITOLUL 10

Insomnii

Diana se uita in oglinda.
Se gindea ca miine va veni o alta, exact ca in filmul: S-a nascut o stea, cu Bette Davis. Iar ea poate nu va fi in stare sa-si continue cariera fara suportul lui sufletesc. Si material. Uneori, acasa cind se uita in oglinda admitea cu o ciudata placere masochista ca imbatrinea. Ciudat. Se stia de mica si isi stia pielea catifelata. Asa era atunci. Piele simpla, catifelata. Dispretuise tenul matur al celei care era mama ei cind o privea cind se cremuieste noaptea. Fara un motiv anume, decit poate ca tatal ei o numise intotdeauna "printesica mea" crezuse ca este mai presus decit concetatenele sale. Isi iubea mama - ca orice om normal - dar crezuse ca este facuta din "alt aluat" decat ea. indraznise sa spere ca este mai pretioasa, dar acum trebuia sa admita ca pielea ei se increteste ca a oricarui muritor. Oare telespectatorii vor sesiza aceste mici si groaznice schimbari ? Porii se iveau parca acum - in mintea ei - ca niste cratere, cearcanele trebuia sa le acopere cu o groaza de fond de ten si cind zimbea fata i se umplea de cute. De departe tot tenul alb, frumos, stralucitor, il avea. De la tenul ei, gindul o purta la asemanarea cu pielea lui lui Jimmy, la chipul lui; el era principalul actor al deselor ei fantasme erotice. Din pacate nu isi putea stapini sentimentele si acum era indragostita de doi barbati.
Dar cea mai recenta pasiune era Jimmy, unul dintre actionarii trustului Strict Secret si era sigura ca daca si-ar pune mintea cu el l-ar cuceri.

***

Din pacate crocodilul care ii aparea in somn devenise o prezenta constanta. intr-o alta noape, crocodilul devenise urias si o purta in spate. "Diana, tu esti indragostita de doi barbati in acelasi timp?"
- Da. raspunse prezentatoarea. (Pentru prima data recunosc, isi dadu ea seama.)
- Totusi, nu e moral, si apoi, draga mea, unul nu te iubeste. Te vede ca pe o curiozitate, ca pe o eventuala prima pagina. Si apoi, tu ii esti superioara. Te desparte sticla televizorului de bietii muritori. Iar celalalt, nu cred ca-l mai iubesti de fapt...
- Ce tot spui, il iubesc, vreau sa ne casatorim!
- Vrei tu sau el, de ce ti-e teama, ca nu o sa mai gasesti un tip bogat care sa te si vrea? Credeam ca fetele cu bani si frumoase nu traiesc asemenea frustrari..
- Am 27 de ani!
- Esti tinara!
- Pe dracu!
- Esti cam rasfatata! Nu-ti place sa pierzi!
- Cred sie eu!
- Ce vrei de fapt? Sa te minti? Crezi in dragoste?
- DA! Ce sa fac atunci?
- Fa ceea ce TREBUIE!"

***

"Domnisoara Diana, trebuie sa te trezesti, ai o transmisiune speciala peste jumatate de ora. Urgent imbracarea! Masina te asteapta jos!" urla producatorul la telefon. Diana, care avea ochi inca inchisi, arunca receptorul cit mai departe.
Diana se intreba zece minute mai tirziu, in timp ce ii venea sa vomite din cauza pastei verzi de dinti care-i umpuse gura, ce visase de se simtea atit de prost.


CAPITOLUL 11

Oaia si bioenergeticianul

Cand Sonia intra in firma si se apropie de ei, unul dintre colegii de la ziar incepu :

- Sa va zic bancul ala cu studentul... Cica un student la sociologie isi da doctoratul. Ca sa se documenteze, trebuie sa locuiasca timp de 2 luni la o stina si sa observe obiceiurile ciobanilor. La inceputul primei luni observa ca ciobanii isi satisfac poftele sexuale cu oile. Ride el ce ride de ei, dar la sfirsitul lunii nu mai poate rabda nici el "celibatul". Ciobanii il surprind intr-o seara regulind o mioara. Si dai ris. - De ce rideti? Doar si voi o facurati cu oile? zice studentul. - Da ma, da nu cu curva aia.
Hohote de ras...
- Vine Sonia, pazea...! incepu sa strige unul din baietii de la Social.
Alte hohote de ras. O urau pentru ca banuiau relatia ei cu « seful» si mai presus pentru ca le refuzase avansurile tuturor.

Ea mima indiferenta, era chiar dispretuitoare cu restul lumii, ba chiar rautacioasa uneori. Unora nu le convenea atitudinea ei si din cauza asta incercau sa o neutralizeze.
Sonia era deja nervoasa. isi incepuse ziua cu o gafa, aceea de a nu o recunoaste pe sotia patronului, doamna Nelly Dumsa si de a nu o servi cu nimic cit timp isi asteptase sotul la o conferinta de presa. Dupa ce primise de la Jimmy direct mustrarea, se simti extrem de nenorocita si-si jura - in timp ce statea cu ochii inchisi in toaleta, rezemata de usa - sa se schimbe. Dar cam greu, pentru ca asta credea ea despre ea ca era o tipa senzuala, inteligenta si ironica. Dar era oare asa?
Cand era mica, mult mai firava si mai nesemnificativa, se inchipuia dansind in fata colegilor de clasa. Nu apucase sa o faca niciodata. Din pacate doar cei mai buni prieteni o vazusera cum danseaza. Prefera sa stea in cochilia ei cind era cate o petrecere. Nu ii era teama de ridicol, dar stia ce se putea intimpla: barbatii s-ar fi indragostit de ea, iar fetelor le putea deveni de-a dreptul insuportabila. Psihologic, Sonia le intelegea prea bine. stia ca era vina ei ca nu reusea sa se impuna mai mult decit acum, dar simtea ca peste un timp, cind va acumula destula experienta, tupeu si furie, lucrurile vor veni de la sine.

***
Chiar atunci intra pe usa redactiei un personaj soios. Ca orice personaj soios si strain a fost tratat de catre colegii ei cu rautate. Pina la urma unul dintre redactori isi aduse aminte ca acesta era un bioenergetician care venise tocmai din Focsani. Motivul? Dupa o scrisoare primita de la acest domn ii descoperise redactorului care se ocupa cu probleme paranormale o afectiune la inima de care nu avuse habar si care chiar exista. Speriat si convins domnul Manolache, se hotari sa-l sune si-l convinse sa vina la Bucuresti pe bioenergetician. Dupa ce-l prezenta colegilor, cei mai multi acceptara, mai in gluma mai in serios, sa fie testati de catre acesta. Personajul o testa si pe Sonia si-i descoperi o "mare cantitate de energie acumulata dar si multa tristete; exprima-te, ai curaj si fa ceea ce simti, daca nu risti, nu castigi!" ii spuse omul.


va urma

Comentarii

Anonim a spus…
unde gasesc sa descarc si eu filmul Upskirt? un link ceva

Postări populare