Fetele lui Jimmy

(Am anuntat in urma cu 6 zile, si iata ca ma tin de cuvant, ca voi publica timp de o luna, pe fascicole, primul roman scris de mine, "Fetele lui Jimmy", aici, pe blog. Enjoy! Probabil ca dupa acest lucru, o sa mai urmeze tot aici si celelalte romane ale mele.)(imi cer scuze ptr eventualele greseli, aceasta varianta este cea necorectata)




-Ce-or fi facut astea doua acolo?, ii intreba Mary-Jeanne, cu intentie, pe jurnalisti de la masa, cu voce tare, uitandu-se fix la Ilina cum inghitea berea.
-Voi sunteti impreuna, aveti o relatie?, continua cineva la fel de insinunat si ratacios.
« Inculpatele » dadeau din umeri, incercand sa para detasate. Nety reusea, Ilina, in schimb, se albise la fata.
-Si zi, v-ati pus-o?, intreba Mary-Jeanne, razand.
-V-ati dat la buburuza? le zise ranjind si un ziarist de la un cunoscut ziar de scandal.
-Un bot mic?, chicoti o femeie, o fosta manechina.
-Ce proaste sunteti ! Terminati odata, stiti foarte bine ca nu e nimic intre noi, suntem prietene doar!, ii puse la punct Nety.
- Daaa, sigur, si marmota invelea ciocolata in staniol !!…hohotira cativa.

Ilina incerca sa nu mai bage in seama pe nimeni si se aseza la masa, alaturi de Mary-Jeanne care inca mai radea. stia ca femeia aia o vorbeste foarte rau pe la spate. Povestea lor era simpla. Avusesera de disputat nu numai un post de prezentatoare la o televiziune doar si doi barbati.
Prima care intrase pe teritoriul celeilalte fusese Ilina. Se cuplase cu renumitul actor Patric Victor la Mamaia. stia ca acesta fusese iubitul lui Mary-Jeanne in urma cu un an, dar ceva o facuse sa mearga mai de parte in relatia cu Victor. Mersese cu capul inainte si cu ochii inchisi in acea aventura care fusese superba.

Ilina o privea fara sa poata actiona in vreun fel – si aceasta impotenta, o facea oarecum impacata pe Ilina, care realiza ca, da, daca ar fi facut ceva mai de demult, daca i-ar fi scos ochii rivalei utilizand forta, sau daca ar fi stiut cum sa o faca din vorbe pe la spate, poate acum ea ar fu tinut in mana cupa victoriei.
O asculta acum, aproape fara vlaga pe Mary-Jeanne care acum povestea, plina de ea, cum il joaca pe degete pe viitorul sot al acesteia, Jimmy, iubirea vietii Ilinei.

Crezuse, in urma cu doi ani, ca dusmania dintre ele luase sfarsit in momentul cand, la sfatul asa-zis prietenesc al lui Mary-Jeanne, Ilina renuntase la Patric.
“Draga mea, isi spun spre binele tau, baiatul asta se drogheaza, minte, inseala, este un fustangiu fara margini, iese cu alte fete pe zi si mai rau, fura ! Mie are sa imi dea inapoi vreo 2000 de euro. Eu l-am parasit si acum il iei tu, asa ca pe un gunoi dupa ce l-am aruncat eu?”, incerca sa o convinga Jeanne.
“Nu e vorba de asta, nu am vrut sa il iau dupa ce l-ai aruncat tu… Nu am stiut ca e asa. Poate ca ar fi mai bine sa nu ii mai raspund la telefon...”
“Cred ca ar fi mai bine asa”.
Crezand povestea lui Mary, Ilina s-a tinut de cuvant, nu a raspuns apelurilor lui Patric, nu a vorbit cu el luni intregi. Abia dupa ce s-a indragostit de Jimmy l-a putut uita pe actor. Eliberata de dragostea pe care o simtise pentru Patric, Ilina a acceptat, intr-o seara sa se vada cu el. A aflat atunci de la el ca adevarul era cu totul altul. Mary-Jeanne nu putuse suporta despartirea de Patric si ii cersise in genunchi sa se intoarca inapoi la ea. indragostit de Ilina, Patric, o daduse afara pe Mary-Jeanne. Innebunita de durere, si ca sa se razbune pe amandoi, Mary-Jeanne a inventat o serie de miciuni despre fostul iubit.

Dar dusmania lui Mary-Jeanne abia acum se dezlantuise. Situatia era stanjenitoare pentru pentru Mary-Jeanne, femeia care fusese considerata mult timp, una dintre cele mai frumoase prezentatore de televiziune din Romania. Lumea din cercurile mondene incepuse sa barfeasca despre lovitura de imagine primita de ea de la tanara actrita Ilina – mai ales cei care nu o aveau la inima pe Jeanne, cei despre care avusese emisiuni in care isi batuse joc de unii, sau chiar colegii de breasla – si faima de femeie fatala a blondei pareau ca se clatina. Acum Ilina era considerata noua revelatiei a televiziunii, mai ales dupa un rol intr-o telenovela care se filmase la Buftea.
Mary-Jeanne a inceput sa o urasca de moarte pe Ilina. Vroia sa se razbune. Visa si sa ii desfigureze chipul rivalei ei noapte de noapte.
Aparent Mary i se dadea drept prietena Ilinei, dar au existat si momente cand nu isi putea stapani ura fata, de ea, sau cand nu vroia sa se stapaneasca.
De altfel planuise temeinic si o strategie despre cum sa ii faca rau Ilinei. Planul era foarte bine elaborat, dar evident erau si variante de rezerva. Razbunarea lui Mary-Jeanne continea tradari din dragoste si umilite publice.

Pentru inceput, scenariul se oprise aici, dar, din pacate pentru Mary-Jeanne, barbatul pe care il pusese sa isi bata joc de Ilina, ziaristul Jimmy Sarbu, se indragostise de aceasta.
Fara sa vrea, castigase iar Ilina. „A dracului javra scarboasa, imputita dracului, iar a castigat! Iar? Iar? Lasa ca vezi tu mataluta...” o blestema Mary.

Cu atat mai mult cu cat, din nou, acel barbat fusese un amant al lui Mary-Jeanne.
Din nou, dupa Patric, vedeta tv fusese parasita si de Jimmy. Nebuna de furie, intr-o noapte, a nascocit un alt plan diabolic. Sa o faca pe cea mai buna prietena a Ilinei, Nety, sa se indragosteasca de Jimmy. Jimmy ar fi inselat-o pe Ilina cu Nety, si Ilina ar fi suferit de zece ori mai mult! si-ar fi pierdut nu doar prietenul dar si cea mai buna prietena.

******

Comentarii

Postări populare