Fetele lui Jimmy, partea 6

(Am anuntat in urma cu 8 zile, si iata ca ma tin de cuvant, ca voi posta timp de o luna, pe fascicole, primul roman scris de mine, "Fetele lui Jimmy", publicat in 2006 la editura DOMINOR, cu prefata si postfata de Ioan Grosan si Dan Silviu Boerescu. Romanul, acum, aici pe blogul meu. Probabil ca dupa acest lucru, o sa mai urmeze tot aici si celelalte romane ale mele.)(imi cer scuze ptr eventualele greseli, aceasta varianta este cea necorectata)
Enjoy!



Capitolul 6


Jimmy

- Alo.
-Mda?!, raspunse, o voce maraita.
-Ce faci?
-Hm... Eu sint racit.
Nu-l prea credea. Poate se prefacea?
-Ai luat ceva?
-Nu, ca nu am nimic in casa.
Au urmat 30 de secunde de tuse adanca, clocita. “Nu minte, bietul de el”, gandi fata.
-Din cauza tigarilor, ii spuse Ilina, ca sa scape de momentul neplacut. ti-am zis sa nu mai fumezi atat! Auzi, iubire, oferi ea solutia, vrei sa ajung eu la tine sa-ti aduc un Biseptol, ceva?
-Bine, vino! Da vezi sa nu faci ca atunci, cand ai zis ca vii intr-un sfert de ora si ai ajuns dupa zece ore, cand plecam...
Ilina zambi, punand receptorul in furca.

***

Nu i-a venit sa creada, cand l-a vazut infasurat intr-un sal, cu gluga pusa peste caciula. “Ce mi-ai adus? Da geanta sa vad!” facu Jimmy mitocaneste, apoi lua cate o pilula din fiecare, ca un aranoi.
L-a intrebat daca se simte mai bine.
El i-a spus ca da, dupa ce a privit-o, i s-a parut ei, ca un caine bolnav, pe sub gluga. Apoi s-au mutat, de pe scaune, pe canapea si s-au pus sa faca amor. “Sunt nebun, nu?”, a intrebat-o transpirat si gol dupa un timp, cand Ilina, dedesubtul lui, ii privea bratele care tremurau.
La sapte seara (scena de dinainte se petrecea intr-o sambata de dimineata, cand jurnalistii de cotidian precum Jimmy, deobicei, au liber) ea se trezi.

Se trezise transpirata. si ca deobicei, se sufoca intr-un pat strain. Ii era foarte cald. Se misca, usor, prin asternut, atenta sa nu il loveasca la piciorul beteag pe Jimmy. Dadu patura la o parte si privi piciorul. Ctnd era mic, baiatul fusese lovit de un tramvai, medicii reusiser’ s’ ii salveze piciorul stang, dar cicatricea care ramasese era imens’, o parte din muschiul tibiei fusese amputata, pielea fusese intinsa pentru ca Jimmy nu a vrut sa isi puna in locul pielii disparute, piele de pe fund, asa cum era varianta obisnuita in astfel de cazuri. “Cum sa imi pun eu piele de pe cur pe picior? Sa ma arate toti cu degetul?” ”Piciorul lovit il mai durea chiar si acum, dupa vreo 20 de ani de la accident. Uneori, fata avea senzatia ca este ceva grav, pentru ca el gemea in somn foarte tare. Ii era foarte mila de el, ii iubea cu atat mai puternic din cauza acestui secret al lui, si poate si din aceasta cauza ii ierta multe greseli. “Partea buna din aceasta istorie, ii povestise Jimmy, a fost ca vatmanul a trebuit sa imi plateasca despagubiri care au fost mii de lei pe atunci, inainte de ’89, si cu banii istia tata ne-a luat o masina noua. O Dacia. Inainte avusesem o Lada. Tata a fost tare. Altul in locul lui nu obtinea nimic. Dar tata era inteligent.”

Ilina deschise geamul. Apoi se duse tiptil la baie, mergand pe varfuri, ca sa nu isi trezeasca iubitul. Se stropi pe fata cu apa. Avea gura amara de la vinul baut mai devreme impreuna cu Jimmy. isi aduse aminte ca ultimul ei vis se terminase nasol.
Nici de inceput nu incepuse prea bine. Ea, pierduta, departe, fara bani si amenintata de niste violatori. Un barman negricios o scapase de un tip cu un pistol. Nu putea cere ajutoul nimanui incat era noapte iar telefonul mobil ramasese fara baterie. Era panicata. Nu stia cum sa ajunga acasa. isi mai aduse aminte de un alt vis in care ea zbura deasupra pamantului; vedea de sus cum oamenii se transformau in nisip si se asezau in ordine, luand forma unor cripte. Groaznic. « Bine ca se sfarsise cosmarul ala. » in ultima vreme, mai precis de vreo cateva luni, poate un an, nu mai visa decat porcarii. Poate de vina era si viata stresanta si faptul ca nimic nu ii mai mergea bine. Si mai ales, pentru ca iubitul ei, devenise “fostul”.
Din cand in cand se mai intalnea cu el ca sa mai faca dragoste. Sau sex. « Cat o mai dura? » Examina lucrurile lor lor puse, in dezordine, pe noptiera. Portofelul si mobilul lui (inchis de Jimmy intotdeauna cand se afla cu ea), mobilul ei, lasat deschis, cateva chitante telefonice, o penseta (cu care el ii cerea sa ii smulga firele de par albe din crestetetul capului), sticla de vin rosu adusa din Spania, doua pahare, inelul ei, daruit de el, cu piatra neagra inconjurat de 12 smaralde (fusesera 16, dar patru se pierdusera, mereu se deslipeau una catea una, «oare insemna ceva, poate ca atunci cand se va desprinde s ultima piatra va reusi sa il uite defintiv pe acest barbat? »), ceasul, scrumiera roz cu un model ce imita organul sexual feminin, doi butoni de argint in forma de minge de fotbal de la o camasa...

Se baga inapoi in pat si cum plapuma era moale si groasa si o imbia la lenevit, Ilina atipi iar. Se trezi pentru o secunda cand il simti pe Jimmy ca ii aseaza bratul pe fund. Dupa cateva secunde adormi din nou, linistita si sigura, si incepu sa viseze. De data asta se gasea undeva, intr-un camp preistoric. Nu prea era lumina si decorul parea luat din filmul Calatorie in centrul pamantului. Cum nu vedea bine, pipai locul de sub ea si deduse ca statea pe ceva care parea a fi fan. Si se pomeni cum ii sopteste lui Jimmy la ureche: “As vrea sa ma musti de gat, o data, tare si pe nepregatite, ca sa-ti astamperi setea; eu sa sangerez, tacuta, cu ochii aproape inchisi, dar destul de vioaie ca sa-ti observ zambetul cinic si sa ma desfat cu el.”

Barbatul incuviinta din cap si se apleca peste ea. Ilina continua, in timp ce-i mangaia parul negru sI I-l impletea zeci de opt-uri in suvitele lui fine. “Apoi tu sa ma mirosi, de jur imprejur, sa-ti umfli narile, sa fornai cu pofta si apoi sa te uiti la mine urat – sti tu, ca eu sa cred ca ma vei lasa si vei pleca spre alta femeie mai proaspata.” Jimmy nu se indeparta. Marai - era un sunet neomenesc - apoi isi recapata buna dispozitie.
“Probabil ca i-a fost prea foame”, gandi fata.
El incepu sa o linga pe sani si sa o acopere cu saliva lipicioasa si dulce – si din cand in cand fata icnea usor, ii simtea coltii ascutiti muscand usor din corpul ei. Ilina inchise atunci ochii si respiratia ei atinse viteza luminii.
“Te voi astepta cu limba scoasa. Dar tie ti-era foame... si in timp ce eu sufeream si radeam in hohote in mine insami, tu ma ciuguleai si ma roteai in frigare ca pe ultimul iepure jumulit!” tipa ea.
Avu apoi o strafulgerare cand el o apuca salbatic de par. O intindea, o modela dupa corpul lui paros si, dupa zambetul femeii, se vede ca ei ii cam placea!
si brusc, cele mai hidoase imagini despre care crezuse ca inseamna inmultirea animala, s-au prefacut in dragoste pura si grea, ca un lingou de aur din Banca Nationala. La inceput, ea nu stia de ce el facea acele miscari ciudate implicandu-i si corpul ei, dar se pare ca avea dreptate, pentru ca, daca se gandea bine, sesiza o asemanare cu un alt decor de altundeva, poate de pe planeta asta; cu un alt timp, poate acum o mie, sau zece mii de ani lumina, sau doar opt sute de ani. “Le-am mai facut!” spuse el si se departa nemultumit.

Orice ar mai fi incercat sa faca Ilina, Jimmy nu putea sa fie multumit.
“Hei baiete!, striga fata la el, daca mi-as fi scormonit mai bine, memoria milenara pentru tine, si ai fi mancat mai repede, ti-as fi cazut greu la stomac. si apoi ai fi jurat, de fata cu prietenii tai, in fata focului, si cu mult vin in fata, ca nu te vei mai atinge niciodata de nici un fir de par de-al meu. Dar treaba ta, tu o sa regreti!”
Dupa plecarea lui pripita, ea ramase singura.
Era deja dimineata si aerul era rece. Ilina simtea ca se regenereaza. ii crescusera la loc bratele jupuite, umerii smulsi, pleoapele sarutate pana la tocire. Ar fi dorit chiar si atunci cand ii dadeau nervii rosii si albastrii (ca echipa lui favorita) – sa fie infulecata din nou, desi intelegea acum ce durere presupune asta.
Departe, el isi facea siesta, ca un motan batran, dupa ce a furat un somon de la pescarie.

”Daca m-as fi zbatut, asa cum de fapt facusem instinctual, tu m-ai mai fi chinuit. Dar tu te-ai prins ca-mi placea, asa ca te-ai simtit tras pe sfoara, si, a suta oara, dupa a suta inghititura culeasa de pe tibia mea lucioasa, mi-ai tras al sutelea suras protocolar (si enervant de independent) si m-ai lasat sa ma topesc de tot, in soarele diminetii. Nu cred ca am zarit vreo urma de remuscare in ochii tai verzi. De ce sa-ti ceri scuze, doar nu-mi faceai decat un bine, intrerupeai abonamentul lunar de devorat."

***

-Hei, te-am visat, spuse Ilina, spre miezul zilei de sambata, cand se trezise de-a binelea. Tu ma chinuiai, sa stii, in visul meu!
-Bine iti faceam, daca nu o sa te bat eu, atunci cine? rase el.
O saruta, iar ea isi dori ca alunita de pe obrazul lui stang sa se transforme intr-o savarina. Pana atunci ii saruta doar buzele. Putea sa jure pe orice ca il iubeste. Nu o mai interesa daca era, sau nu, singura din viata lui.

Comentarii

Postări populare