Fetele lui Jimmy - partea 4

(Am anuntat in urma cu 7 zile, si iata ca ma tin de cuvant, ca voi publica timp de o luna, pe fascicole, primul roman scris de mine, "Fetele lui Jimmy", aici, pe blog. Enjoy! Probabil ca dupa acest lucru, o sa mai urmeze tot aici si celelalte romane ale mele.)(imi cer scuze ptr eventualele greseli, aceasta varianta este cea necorectata)



nici Jimmy si nici Nety nu au fost in stare sa o insele pe Ilina. tineau prea mult la ea. Dar datorita lui Mary-Jeanne, care s-a prefacut in acel moment prietena ei, Ilina a aflat tot. Chiar si ce nu exista. in final, planul celor doua a reusit. Ba chiar mai mult, dupa un timp, si dupa scenele de gelozie ale Ilinei, incercari de a se razbuna pe el, ametit si stresat, Jimmy s-a impacat cu Mary-Jeanne, care parea sa ii ofere liniste. Acum Mary-Jeanne ii povestea absolut toate lucurile cu care i se confesase Ilina. Jimmy a crezut totul. Acum i se parea ca Mary-Jeanne este o sfanta si ca fata pe care o adorase o vreme este o taratura. O acum vedea pe Ilina urata, neinteresanta, prea scunda fata de Mary-Jeanne. Nici macar nu o mai saluta in public pe fosta lui prietena. Asta a fost prea mult pentru Ilina care a fost la un pas de sinucidere.
La un moment dat, Ilina a incercat sa se vada cu un fotbalist cunoscut; dar relatia, mai mult platonica, se stinse repede. Cineva avusese grija sa dea niste telefoane barbatului ca sa o vorbeasca de rau. Era vorba tot despre Mary-Jeanne, care il mintise pe Marco spunandu-i tot felul de aberatii despre Ilina; ca ar tarfa, ca ar vrea sa se marite cu el pentru banii lui, ca are 30 de ani, in loc de 24, si alte minciuni.

Singura alinare pentru Ilina după despărţiea de Jimmy, a fost prietena ei, Nety. Într-o seară, ametite de bere, cele două femei au făcut dragoste. Au urmat şi alte nopţi.
**

Dimineata unei zile de vara dintr-un cartier marginas din Bucuresti, in care vezi soarele reflectat printre blocuri vechi, prafuite si crapate, te face trist.
Ilina nu era singură în pat. Lângă ea era prietena ei, devenita pentru un scurt timp, iubita ei. Nety era înaltă, creola si avea păril rosu si des. « Corpul ii este aproape perfect »gandi cu un pic de invidie Ilina. Ssoldurile inguste, coapsele lungi, mijlocul subtire, ca tras prin inel, sanii aparent mici, dar foarte dulci si moi, cu sfarcurile tari si roz o faceau pe Ilina sa nu mai stie daca nutrea pentru fata de langa ea o amicitie, o prietenie stransa, dorinta sau invidie.
Singurul defect al cantaretei era nasul ei acvilin. Privindu-i nasul, Ilina se simti deodata eliberata de scanteia de dorinta matinala care i se aprinsese pentru cealalta fata. Se simtea superioara, ea cu nasucul ei fin si carn, si i se facuse cumva sila ca pentru cateva clipe dorise pe cineva pe care acum il dispretuia. « Nu voi mai fi niciodata cu o femeie, eu il iubesc pe Jimmy, Doamne Dumnezeule, iarta-ma pentru ce am facut si ajuta-ma sa ma impac cu Jimmy si sa fac un copil cu el. »

Cele două îşi petreceau timpul împreună. Din cînd în cînd. Stăteau de vorbă, se sărutau sau făceau dragoste. Prin faptul că o dezmierda, Nety încerca să îi arate prietenei ei că a greşit în privinţa lui Jimmy, ca nu trebuia sa se dea la iubitul prietenei ei.
Dar acum Ilinei nu ii mai pasa; se abrutizase.
Mai făcea din când în când sex cu Jimmy, dar simtea că urma finalul.
Apoi se mai vedea cu Nety; facea din cand in cand amor si cu ea dar nu simţea aproape nimic.
Viata sociala se topea tot mai mult, nu mai avea chef să apară în lume sau să se ducă la castinguri pentru roluri. Nu mai avea tragere la nimic. Începuse să bea seara ca sa poata dormi sau ca sa nu viseze. Sa nu viseze ca era impreuna cu Jimy si sa nu se trezeasca in realitatea in care Jimmy o dispretuia si nu mai voia decat sa scape de ea.
Se anestezia.
Acum langa ea era Nety; care o dorea. Pentru Ilina, dragostea pentru o femeie nu însemna nimic. Sau nu intanise femeia potrivita.
Săruturile celeilalte i se păreau prea mici, prea stupide, prea delicate. Îi lipseau parfumul dur, masculin, asprimea şi sudoarea bărbatului. Ii lipsea Jimmy. Ar fi sfaramat un munte intreg cu mana daca r fi stiut ca ata ar fi capatat inapoi iubirea lui Jimmy.
Prea tarziu, chiar si un munte, fie el, apusean sau obrogean i-ar fi zambit ironic si i-ar fi zis : « cata-ti de viata; lasa-l in pace, nu te mai vrea, duuu-teeee....»
Observa ca amica ei Nety nu parea a gasi vreo diferenţă între a fi cu un tip, sau a fi cu ea.

În această dimineaţă, eroina noastra se comporta, fără să vrea, ca un bărbat. Se trezise la ora nouă, pretextase ceva şi îi spusese lui Nety că trebuie să plece. De fapt, nu mai suporta să stea cu ea în încăpere. Pe de alta parte nu avea nici chef să se ridice din patul unde era atât de bine şi de cald. Dar începea să se plictisească în apartamentul mare şi sumbru al prietenei ei. Se intinse, isi privi mainile şi observa inelul dăruit, odata, de Jimmy. Iar mai lipseau doua pietre. Îi era greaţă. Se simţea prinsă într-o capcană scârboasă care o strivea. Nu putea să mai respire.

Capitolul 3

Cat pe ce

Partiul la Bogdanel era pe sfarsite, dar, desi era ora 22.00., nici prin cap nu le trecea celor doua domnisoare sa se duca acasa. De fapt, Ilina avea o problema de rezolvat. Sa isi recupereze o jacheta de blugi de firma uitata in masina unui asa zis doctor – de fapt personaj dubios al lumii interlope din Bucuresti, un barbat de vreo 50 de ani, cu par alb, lung si slinos - , asa ca Ilina si Nety l-au chemat pe acesta la terasa lui Bogdanel.
Personajul, pe nume Seik, a venit insotit, ca de obicei, de umbra si “servitorul” lui, un regizor ratat, cu par lung si blond si privire vicioasa. Asa zisul om de film vorbea intr-o ardeleneasca frantuzita presarata cu accent tiganesc. Se lauda sus si tare ca e prieten cu Rona Hartner dar sustinea si ca ii stie pe aproape toti actorii, regizorii si cantaretii din Romania.

Dupa ce au plecat de la Bogdanel, blondul le-a intrebat:
-Ei, si acum unde mergem dragele mele domnisoare?
- Nu vreti sa ne ducem intr-un parc, sa stam pe o banca? E asa de frumos! Pomi, racoare, vrabii..., spuse batranul gigolo.
-Nu! raspunsera fetele in cor.
-Hai, du-le la o terasa scumpa, ele asta vor, ii zise regizorul.
-Bine, hai sa mergem la o terasa. Unde vreti voi?
- La Victoria, spusera ele intr-un glas.
Victoria era restaurantul preferat de Marco, atunci cand acesta se afla in tara.

La Victoria era aglomeratie multa, mirosea a pizza, a branza si muzica italiana ii asurzea pe tot.
Ilina il zari pe Marco la o masa, impreuna cu alti patru barbati.
-Hai sa plecam, e aglomerat aici, spuse Seik.
-Ba o sa stam!, zise autoritara Ilina.
-O masa e gata in cam 5 minute, ii anunta o chelnerita.
-Deci...?, se intrebara una pe alta fetele, in timp ce se indreptau spre masa fotbalistului si se tineau de mana.

Baietii de langa Marco, aproape toti oameni din footbal, s-au intors spre cele doua fete, cand acestea au ajuns in spatele jucatorului.
- Buna, ce mai faci?, intreba una din fete si il apuca pe Marco de gat sarutandu-l.
-Buna, nu ti-a fost dor de mine? il intreba si cealalta, sarutandu-l si ea pe baiat pe partea cealalta a obrazului.
- Ba da, fetitelor, vin acum la voi.

Dupa aceasta isprava, fetele se indepartara razand. in spatele lor, ii auzeau pe barbati spunand: “Da, ce, mai, e ziua ta!? Esti tare, mai!” iar chelnerii si clientii le priveau pofticiosi. Marco zambea.
Numai Blondul si Seik nu vazusera nimic.

Fetele se asezara la masa celor doi. Se discuta despre un film la care asa –zisul regizor lucra. intre timp s-au adus doua sticle de “Pinot noir” si patru pizza “Il Calcio”, uriase, cu cate un galbenus moale in mijloc.

- si ce mai faci cu filmul? se interesa Ilina, lingandu-si degetele mozolite cu zeama aurie de ou.
- Pai o sa incep in luna august filmarile.
- si rolul meu ce mai zice? intreba fata, zambindu-i.
Dupa un moment in care blondul paru ca gandeste, acesta zise:
- O sa te introduc in distributie in locul Roxanei Guttman! Vei fi partenera lui Andrei Gheorghe, e bine?
Ochii verzi ai satenei se marira si fata incepu sa rada cu pofta.
-Faci misto, da?
Roscata pufni dispretuitor.
-Gata, iar ai pus botul, ii spuse prietenei. Iar ii crezi pe totI ratatii!
-Da’ ce-i cu tine, esti complexata!?, se intrerupse din povestit blondul, enervat, adresandu-se lui Nety.
-Cred ca tu esti complexat, altfel nu ai indruga atatea minciuni numai ca sa bagi o fata in pat, replica taios fata.

Discutia a degenerat spre cearta, iar fetele isi pierdeau treptat buna dispozitie cu cat timpul trecea iar Marco nu isi facea aparitia la masa lor. Ba, dimpotriva, uitandu-se spre locul unde aceste statea, la un moment dat au descoperit ca acesta si prietenii lui disparusera. intr-un tarziu, s-au hotarat din priviri, ca este timpul sa plece si ele.
Blondul si Seik erau din ce in ce mai nerabdatori. Vroiau sa le futa pe cele doua domnisoare cat mai repede. Nu sesizau proasta dispozitie a fetelor si faptul ca ele abia asteptau sa se desparta de ei.
-Hai ce mai facem acum? Nu vreti sa mergeti cu noi la casino?
-Nu, nu vrem!, raspunsera cele doua.
Chiar in acel moment, un Porsche opri la iesirea din restaurantul Victoria; cineva din masina ii deschise usa iar Nety se arunca pur si simplu inauntru.
-Haide, vi? Asta este salvarea noastra! Sau te pomenesti ca vrei sa stai cu idiotii astia? isi intreba prietena.
- Da pe ei ii cunosti-? arata cu mana inspre conducatorul masinii. Cine sunt ?
Neprimind raspuns, pana la urma Ilina se hotari sa intre in masina. Ceea ce se dovedi o actiune de-a dreptul idioata.
-Tarfelor...suiera Seik, in urma masinii care se depart in tromba.


****

Comentarii

Postări populare