De astazi, timp de 30 de zile voi posta cate o parte din primul meu roman, FETELE LUI JIMMY, partea 1


De astazi, timp de 30 de zile voi posta cate o parte din primul meu roman, FETELE LUI JIMMY,1 aparut la editura DOMINOR in 2006. IMI CER SCUZE PTR EVENTUALELE GRESELI, ACESTA ESTE MATERIALUL BRUT, FARA CORECTURA. ENJOY!

Fetele lui Jimmy
PARTEA 1

de Ioana Popescu


Prolog
Ce te faci cand iubesti mai multe persoane; daca esti barbat, trei femei sau daca femeie, trei barbati? Si cand nu sti la care sa ti mai mult dintre ceilalti trei si de ce.
Jimmy are un accident de masina. Inspectorul Petrache banuieste ca a fost vorba de o crima. Inspectorului i-au trebuit doi ani ca sa descopere adevarul. L-a descoperit dar nimeni nu a aflat acest lucru pentru ca a doua zi Petrache a fost gasit impuscat. Inca nu apucase sa ii comunice procurorului ce aflase.


1. Partea intai –Actrita si vinul rosu

Capitolul 1.

O noapte de vara

In linistea noptii au rasunat doua sau trei impuscaturi. Apoi s-a declansat o alarma. Cativa caini au inceput sa latre. Gloantele trecusera la cativa centimetri de fata Ilinei. Nebunul - posesorul masinii Porsche - invarti arma in spre cer si apoi inspre ochii satenei din fata lui ca si cum s-ar fi jucat cu o morisca de jucarie. Fata ii zambi si ii spuse incet, aproape fara sa isi dea seama:
-Hai, trage.
Baiatul trase din nou si glontul trecu chiar pe langa tampla fetei, lasandu-i o dunga rosie din care incepu sa picure sange.

Ilina inchise ochii ghiftuindu-se cu palpitatia disperarii, cu senzatia ca era ata de aproape de moarte si ca moartea nu o speria. Apoi isi pierdu cunostinta.



Note subsol

De ce mi s-a pus mie pata pe Jimmy?
Pentru ca stiam ca eu nu sunt pentru el sau el nu este pentru mine? si am vrut sa schimb destinul?
O chestie sexuala?
Ca seamana cu primul meu iubit, din liceu?
Pentru ca sunt inca slaba si nu pot trece peste anumite pierderi, iubiri, defecte ale mele?
Nu poti face rau si sa ramai nepedepsit.
Binele aduce bine si raul, rau.
Adevarul tot se afla.
Greselile se pedepsesc.
Niciodata, cand iubesti prea mult, nu vei primi dragostea toata inapoi.
trebuie sa eliberezi iubirea…Pentru ca dragostea adevarata se intoarce intotdeauna inapoi.
« Pe de alta parte barbatul e un bou si femeia e o belea », mi-a spus intr-o seara un taximetrist…
De ce barbatii nu trebuie sa stie ca ii inselam?
Pentru ca ne vor parasi.
Orgoliul lor nu suporta.
Discutiile dintre mine si Jimmy, inainte de prima noastra despartire, devenisera false, monotone, sterile, desi ne-o trageam bine.
De ce?!...
Gelozie, minciuni ascunse, resentimente, ura?
Ne despartim si eu umblu prin cluburi.
Ne impacam, dar are o prietena, cel putin asa imi spune.
Iubirea cu el devine mai incitanta, mai salbatica, mai exotica.
Sentimentele, senzatiile, gelozia, frustrarea, amorul se amesteca.
Combinatia asta este ucigatoare pentru o amanta nesigura.
Ce trebuia, oare, sa fac?!...
Sa inghit, sa nu mai fiu nebuna si sa nu insel?!
Trebuie sa ma schimb. Sa devin mai buna, mai frumoasa, mai desteapta.
Sau sa fiu mai perfida, mai vipera, mai tarfa, mai mincinoasa?
Dar Dumnezeu judeca si totul se plateste.


Capitolul 2

Prezentarea de moda

Actrita Ilina Ionescu si roscata cantareata Nety Simion isi zambeau pentru ca pe un sezlong aflat in spatele lor se afla celebrul fotbalist, Marco, fostul capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei.
si el le recunoscuse, pentru ca, din cand in cand, isi intorcea privirea dinspre manchinele care evoluau sub soarele torid, pe podiumul din fata piscinei, si arunca ocheade spre cele doua fete din primul rand.
-Se uita la noi?
-Nu il vad bine. Stai sa ma intorc. Da, acum se uita, spuse Ilina. Cealalta, Nety, rase plina de ea. Era sigura ca ea era centrul preocuparilor pentru acel barbat si ca acesta se uita numai la ea. “E bolnava la cap, este atat de inchipuita si de increzuta ; crede ca toti o vor numai pe ea. Ma intreb daca se mai poate vindeca de chestia asta vreodata”, isi spuse Ilina, ghicind ce gandea prietena ei.
-Hai sa mai vedem o data, ii spuse insa iar Ilina lui Nety. Nu, mai bine, ma uit prin oglinda mea, si o sa il vad asa mai bine si fara sa isi dea seama.
Subiectul « Marco » era savuros pentru cele doua prietene. Marco, alias, Marian Petrescu si cele tinerele artiste se intalnisera de cateva ori. Ilina avusese si o scurta aventura cu tanarul sportiv. Dupa o cearta, pe motiv ca “ea a zis din casa, » – spusese el, in sensul ca Ilina povestise unei amice din presa cate ceva despre hobby-urile fotbalistului, iar respectiva ziarista scrisese un articol suparator la adresa lui Marco -, Marco se enervase pe Ilina.

Mario era un tip simplu, caruia ii placea sa traiasca viata. Nu vroia sa fie inlantuit de nimeni si de nimic. Ura regulile.
A urmat o perioada mai grea pentru fotbalist. intre timp, acesta avusese o groaza de probleme, atat in cariera, cat si in viata personala. Divortase de fosta sotie, o frumoasa blonda, si acum era in vorbe cu o vedeta de televiziune, de la Tv Sport Extrem.
La un moment dat a avut o problema cu legea, accidentase cu masina pe cineva. Nici un ziar nu a ratat subiectul, cum ca celebrul Marco a fost implicat int-un accident de circulatie in care fusese cat pe ce sa omoare un om.
Vis-à-vis de aceasta istorie, televiziunile au inceput sa faca documentare despre fotbalistii prinsi beti la volan; se dezgropau istorii vechi de cand un anume jucator cazuse beat cu masina in Dambovita sau un altul, prins de aburii alcoolului, ciopartise o turma intreaga de oi cu jeep-ul sau. Evient, numele lui Marco era cel mai des pomenit, data fiind recenta sa istorie.
Dupa acea intamplare, Marco a inceput sa urasca telefoanele primite de la asa zisii prieteni. Ii era sila cand citea prin presa articole exagerate sau false despre el de la un cap la altul.

In ziua accidentului, care se intamplase in urma cu mai multe luni, Marco fusese sunat de o multime de lume. Mesaje peste mesaje. Unele amabile, altele lingusitoare, altele ironice. Erau zeci de oameni –multi pe care tanarul fotbalist nu ii stia de nicaieri – care vroia cate ceva de la el. Ori un tricou de la echipa din Franta la care jucase mai demult, ori un autograf; cei mai tupeisti vroiau chiar o intalnire cu el sau bani. Multe fete, unele dintre ele fiind extrem de tinere, vroiau o partida de sex cu tanarul si frumosul fotbalist.
Marco era foarte inteligent pentru meseria si pentru varsta lui dar toate aceste mesaje il faceau sa se simta mai sus decat era. La un moment dat insa a simtit altceva, in loc de flatare, a simtit minciuna. Si-a dat seama ca si cei mai buni amici ai lui il minteau cu ceva. Toti vroiau sa profite cu ceva. « Sunt oare nebun sau lumea toata este o mizerie? » se intreba Marco cateodata.
Toate acele mesaje care paca nu se mai oprea il indarjeau sau dimpotriva il faceau sa nu mai aiba pentru ce trai.
Ce iti mai poti dori oare cand o multime de femei tinere si frumoase ti se ofera pe tava ? Faptul ca tanara actrita il refuzese o considerase la inceput o provocare, dar mai apoi, a crezut ca este doar o metoda de «a-l prinde mai bine».
Era scarbit de lume in general.
La intoarcerea in tara, si dupa ce si-a schimbat numarul de telefon, dar si dupa logodna cu frumoasa fata a unui conte englez, Marco a uitat toate acele intrebari si framantari filosofice care ii rodasera mintea.

El insa habar nu avea ca mai existase un scandal. intre Ilina si Nety. Pe scurt, Nety spunea cui vroia sa asculte ca, de fapt, in ciuda faptului ci Ilina era cea care vorbise odinioara cu Marco, fotbalistul, cica, nu se indragostise de ea. Din cauza lui Marco, cele doua fete au inceput sa se indeparteze una de alta.
Cat despre Marco, el se afla in tara pentru cateva zile, si profitase de ocazie ca sa participe la lansarea unei noi colectii de moda a lui Bogdan Antonescu, un designer de renume in Bucuresti, care era cunoscut ca de fiecare data cand isi prezenta o colectie, sa organizeze si o mega petrecere la restaurantul lui din centrul Bucurestiului, denumit « La Bogdanel» .

Comentarii

Postări populare