Close up... Romania.

Am citit un articol din ziarul Click despre Inna, semnat de distinsa Gabriela Grigoriev, si articolul asta a carui idee era cam asa, citez din memorie: "Inna nu mai vrea sa cante in Romanie pentru ca aici este injurata si nu este respectata", m-a facut sa meditez.
NU imi place cum canta Inna dar nici nu ma duc la concertele ei ca sa ii arunc cu oua stricate si rosii moi in mecla. Ca nu imi place sa fac asta. Am alte treburi de facut.
Am aparat-o acum desi nu o cunosc prea bine, pentru simplul fapt ca imi place sa apar pe cineva care are dreptate. De ce sa te duci sa canti in Romania pe un sfert din banii pe care ii poti lua in alta parte si sa te fluiere toti, apoi toate ziarele si televiziunile sa faca misto de tine si sa spuna ca are voce de claxon, cand poti face linistita turul lumii pe de 10 ori bani mai multi si sa te astepte lumea cu covorul rosii in fata vilei!

Suntem, din pacate, asa cum spunea cineva, "un popor de mistocari si piscotari". Niste Pacala. Niste Morometzi.
Nu, nu mai sunt sanse pe aici. Chiar si daca faci glume, trebuie sa fii agresiv si sa lovesti in altii. Pentru ca lumea vrea "sange"! M-am lamurit. Din cauza guvernantilor care s-au isat pe noi si ne-au furat in toti acesti ani, si ne-au facut sa ne mancam intre noi si sa ne dusmanim, sa nu mai fim frati, acum asta am ajuns, un popor de frustarti, de agresivi, de "Mircea Stoiani". Intr-un final m-am lamurit. Iar cum mie nu imi place sa atac, ci fac glume elegante, lumea nu pricepe. NU intelge de ce eu nu pot fi un monstru. Lumea ma vede ca si un monstru dar nu intelege ca anumite eclaratii le-am facut la comanda. Ca anumite chestii le-am facut ca asa se face si in afara, asa se spune, asa se pozeaza, asa se declara.
Mare greseala. Din Partea mea. Aici chiar daca esti maicuta si ai fost violata, dar ai decis sa faci copii, tot exista niste persoane care te numesc CURVA.


Sunt trista, dar macar nu mai sunt depresiva. M-am lamurit ca nu e vina mea si nici a mamei mele atunci cand gresesc, ci ca ceilalti ma fac sa ma simt vinovata desi nu sunt si nu am fost niciodata eu de vina. Ca niste sacali, ca niste ciori , niste invidiosii sau invidioase, te ataca exact cand esti pe cale sa ajungi sus. NU sunt genul sa pup pe nimeni in fund sau dau limbi - cum se zice in popor -, nu sunt genul sa mint un sef sau sa sap pe alti colegi, sau sa "dau e mailuri la greci" ca sa imi iau salariul mai mare. Mereu am spus ce am gandit. La fel si tata.......


Rautataea asta si mistocareala sunt niste chestii pur romanesti. NU am vazut asemnenea manifestari la alte popoare, si nu am fost in 2-3 ci in vreo 17 tari. Nu zic ca romanii nu sunt inteligenti, si nu zic ca toti romanii sunt sacali. NU, doar amicii indepartati sau persoanele care te invidiaza si nu te cunosc bine.
Dar si prietenii buni, desi nu sunt sacali, dar probabil, undeva, in subconstient, te invidiaza. Te urasc un pic pentru ce ai tu, pentru buna ta dispozitie, pentru faptul ca ai noroc si esti sanataos si el nu sau ea nu este, pentru faptul ca arati bine desi ai peste 30 de ani, si el sau ea, nu, sau pentru diferite alte aspcte, fie ele de cultura, stil, imbracaminte, averi, mostenii, posesiuni, cunostiinte, facultati etc. bla bla bla.

Se spune ca cel mai bun ziarist sau politist este cel care ramane fara arme. Armele politistului sunt: un pistol, un bulan, o statie, o masina, o geaca anti-glont. Armele ziaristului sunt la fel de letale, daca sunt folosite cum trebuie: un stilou si o agenda, mai nou - internetul, un leptop, un aparat foto, un cont de facebook, un telefon.

Rand pe rand lumea, prietenii indepartati sau alte persoane dar si unii apropiati, m-au lasat fara bani, haine, telefon, masina, stick-uri, facebook, aparat foto.
Si mereu am renascut cu mai multa forta, bani, relatii, aparate din ce in ce mai performanbte, iubire si cu mai multa dorinta de razbunare. Pentru ca asa sunt eu. Sunt iarba dracului! Cred ca cei care mi-au facut vreodata rau nu si-au dat seama ce ii asteapta.
....

Ii multumesc inca odata lui Dumnezeu pentru ca m-a facut frumaosa si sanatoasa si zic eu, desteapta si talentata. II multumesc pentru ca am o mama care nu avrut sa imi descrie cat de rea e lumea in care traiam, ca sa ma protejeze. Dar am vazut singura, cu ochii mei.

Comentarii

Info Ploiesti City a spus…
No comment ! Ro...mania
gardian_32 a spus…
LIKE !
Anonim a spus…
lumea nu e recunoscuta in lume datorita innei, sa fim seriosi si sa nu confundam comertul si publicitatea cu valoarea unui produs. faptul ca in Romania i se spune verde in fata ca are o voc live de cacat, dovedeste ca romanii sunt de departe mult mai inteligenti si mia selectivi decat multe alte popoare sau populatii migratoare gen Mexic sau Brazilia. iar cluberii din toatalumea asta nu reprezinta etalonul de valoare in showbizz, e normal ca la bautura si sub efectul drogurilor orice cacat sa ti se para o floare...

Postări populare