miercuri, 22 februarie 2012

Platforma mea program( noi rectificari) ptr Primaria Capitalei


Campania mea pentru Primaria orasului Bucuresti se fundamenteaza pe una din cele mai mari probleme ale Bucurestiului: fluidizarea circulatiei.

1.Adica, traficul masinilor, cat si locuri mai multe pentru parcarea masinilor.

Cum se poate rezolva acest lucru? Este vorba despre extinderea spatiilor verzi in spatele blocurilor si marirea trotuarelor - pe modelul italian, de exemplu. Mai precis: asta inseamna creearea de locuri controlate in spatele blocurilor, atat pentru recreerea tuturor categoriilor de varsta (batrani, tineri, copii) cat si, cat si adaposturi controlate pentru cainii vagabonzi, ca acestia sa aiba locul lor, si nu sa stea pe strada, printre masini sau sa muste trecatorii. Mai precis: vor exista custi special amenajate - asa cum exista in alte tari - unde cainii vagabonzi vor sta si vor primi hrana de la oamenii din blocuri.

Revenind, cum se poate face fluidizarea circulatiei?
Sspatiile din spatele blocurilor vor fi folosite precum spatii de joaca, plimbare, gradini, etc etc, dar, in schimb, spatiile din fata blocului care sunt practic nefolositoare si care sunt, in medie, in jur de circa 10 metri la fiercare bloc, vor folosi pentru parcari si ptr a mari strada. Este asadar, vorba despre restrangerea unui spatiu proxim, ceea ce practic va conduce la noi spatii de transport si stationare.

2. In al doilea rand, voi continua toate demersurile de liberalizare a zonelor culturale si turistice din Bucuresti.(sunt absolut uimita cum de 20 si ceva de ani nu s-a facut o strategie viabila a unui turism bazat pe frumusetie culturale si istorice ale Romaniei, in special ale orasului unde m-am nascut, Bucuresti. Ca sa fac o paranteza, nu numai Bucurestiul, dar toata Romania are mii de obiective turistice care trebuie sa fie intretinute si evident exploatate asa cum se intampla in toate tarile uniunii europene si asa mai departe, dar si in Africa, Asia etc. (Nu stau acum sa dau exemple, dar prin cele 17 tari in care am trecut, nu am vazut o asa de mare bataie de joc in domeniul turismului ca in Romania!)

(nota: Prin liberalizare intelegem sustinerea si repet, conservarea valorilor bucurestene si zonelor turistice din Capitala Romaniei.)

3. Preventia unor fenomene naturale precum inghetul, zapada, inundatiile.

4. Prezervative gratis in toate cluburile, discotecile pe modelul Danemerca, Olanda.

5. Instituirea prezentei obligatorii la slujbele de duminica la biserica din cartier, zona.

6. Instituirea controlului "anti-miros" pe timp de vara in mijloacele de transport in comun.

7. Serate si mese festive si sarbatorirea in strada a tuturor sarbatorilor 100% romanesti , Primaria va aloca un buget pentru artistii care vor canta, dansa cat si pentru masa gratis pentru cetatenii bucuresteni. Tin foarte mult si la reaparitia Carnavalului Bucurestean.

9. dialog sapatamanal cu bucurestenii ptr identificarea problemelor.

10. difuzarea de muzica pe strada - realizarea unnui radio al Primariei care sa transmita in anumite locuri din capital, cum ar fi, centrul vechi, dorobanti, decebal, zonele "de distractie" .

Alte puncte la care eu si staff-ul meu de campanie ne gandim pentru viitorul apropiat:

- campanii sustinute anti-drog in scoli, licee, facultati etc.

- campanii anti violenta domestica (amintesc ca primele doua au fost incepute de mine in toamna lui 2011 dar vor continua si mai aprig in 2012!)

- campanii pentru batranii din azile cat si pentru batranii care o duc foarte rau

- campanii pentru tinerele genii care nu au posibilitati sau de la copii foarte talentati de la casele de copii

- campanii pentru adoptia animalelor

- campanii pentru cunoasterea legislatiei in randurile persoanelor fara educatie

- campanii pentru sanatate - aducerea de pers.care sa investeasca in domeniul sanatatii


Multumesc tuturor ptr ca m-ati citit si ne vedem!

Pupici, Popeasca!

(acesta este si sloganul meu electoral)

Niciun comentariu: