Ajutati, va rog, cainii de sub zapada!





Miercuri, 1 febr 2012, Sonia Trifan si cu mine incepem a doua campanie ptr ajutorarea catelusilor fara stapan ... situatia este tragica in cateva zone cu adaposturi din sau de langa bucuresti unde catelusii au fost(sau mare parte din ei) ingropati sub zapada... va rog sa ne ajutati! Vreau sa fiu mandra ca sunteti prietenii mei pe FB! Donati macar cate un pachet de mancare fiecare! Se va strange suficient daca donati fiecare cate ceva! adresa este atelierul Soniei, iar de acolo , miercuri dupa amiaza, cine vrea sa mearga, va asteptam spre Lehliu! Va rog si va astept sa ajutati!


Reportaj in www.stl.ro de anul trecut:

REPORTAJ: Si cainii se impusca, nu-i asa? (FOTO)


Scris de: admin 2011-11-29 - 4:13
TOTUL a inceput intr-o zi cam friguroasa de noiembrie, cand am vazut la televizor o stire despre faptul ca s-a votat in PARLAMENT ca milioane de caini sa fie ucisi, eutanasiati… Am anuntat pe FACEBOOK ca trebuie sa ne unim ca sa facem ceva pentru aceste fiinte nevinovate care nu au nicio vina ca traiesc in aceasta lume, dar care nu au facut rau nimanui. Cel putin, multi dintre ei…


Ioana Popescu, la adapostul de langa Giurgiu
Ioana Popescu

Gand la gand cu bucurie, as putea spune, caci Sonia (n.r. creatoarea de moda Sonia Trifan) mi-a spus ca initiaza o campanile pentru acesti caini maidanezi. Mai pe scurt, ca demareaza o serie de ajutoare, mai exact, hrana pentru caini, pe care le-o vom duce in diferite adaposturi din Bucuresti sau din afara lui.

“Va fi greu la inceput, sunt mii de caini flamanzi, trebuie sa gasim si oameni care sa ii adopte, eu am gasit vreo 3-4 stapani pentru astfel de caini. Roxana Marinescu (n.r. “Fata meteo” de la Libertatea) a gasit un teren pe care vrem sa construim niste «casute» pentru caini si asa mai departe. Va fi greu, dar nu imposibil!”, mi-a spus ea la telefon. Asa ca am inceput sa imi stresez oamenii din agenda de telefon: “Care va bagati la o actiune umanitara pentru caini, duminica aceasta?”.

Am avut surpriza sa constat ca zeci de vedete ma vor ajuta, fie acum, fie datile viitoare. O sa ii enumar aici pe cativa. Pilotul de curse Daniel Onoriu, fotograful Dan Puiu, ziaristul Mihnea Mihalache Fiastru, sora Ralucai Badulescu, Ioana Badulescu, Leo de la Strehaia, Gabriel Badalau (n.r. fostul iubit al Ramonei Gabor) sunt numai cativa care au cheltuit niste bani pentru mancare proaspata pentru catei. Si unii din ei au venit personal, dupa cum vedeti in pozele de mai jos.

Becali le vrea moartea!

Altii, dar le voi multumi si lor, m-au sunat sau mi-au dat mesaje ca nu pot duminica, dar ca vor veni data viitoare: Dan Capatos, Mircea Stoian, Catalin Maruta, Loredana Groza, Carmen Plesea, Mara Banica, Mihai Margineanu, Marius Mihalache, Kamara, etc.

Am avut si cateva socuri din partea partii steliste a amicilor mei, Gigi Becali si Lucian Becali, care au ceva cu maidanezii, si si-ar dori sa fie eutanasiati…


Dan Puiu, Ioana Popescu, Lucian (iubitul Soniei Trifan) si Daniel Onoriu
O lume intre Goya si Hitchcock!

Sa nu mai lungesc vorba, duminica dupa ora 12:00, am pornit spre locul faptei, cu o dubita in care au stat Lucian, iubitul Soniei, Sonia si Dan Puiu, plina de mancare si restul dintre noi cu masinile, spre un adapost cu vreo 300 de caini de langa Giurgiu. Nu vazusem pana atunci asa ceva… O lume desprinsa parca din picturile lui Goya sau din filmele lui Hitckcook!

Un teren parasit, plin de boscheti si mormane de zdrente, pe care zaceau si resturi de coceni si masini dezafectate, si pe care alergau “cainii cuminti”… (adica cei care nu erau inchisi in custi), o casa parasita, plina insa, la fiecare etaj cu duzini de caini, inchisi separat,

“In functie de gasti”, ne spune cea care se ocupa de toata nebunia asta, o doamna doctor veterinar. Are vreo 5-6 ajutoare, dintre care un nene gras, tuciuriu, dar cu o inima tare buna, care tocmai a salvat un porumbel frumos de la o moarte sigura… L-a gasit cu o aripa rupta langa o tufa, si daca nu l-ar fi luat rapid, animalele lesinate de foame l-ar fi devorat imediat!

Cateii si “vedetele”

Mergem mai departe… baietii scot cei 30 de saci mari cu mancare si conservele din masini. Unii caini nu mai pot de foame, asa ca desertam deja o parte din saci pe jos langa noi si o parte din caini se aduna la ospat. Altii, dupa garduri, urla lugubru cu ochiul la “bunatati”, dar niciunul din ei nu sare sa muste “vedetele”, ci toti sunt foarte cuminti, toti au ochi omenesti, de parca o vrajitoare cruda i-ar fi preschimbat din feti frumosi, in paria societatii, in suflete condamnate la moarte…


Sonia Trifan
Nu ne saturam sa ii privim, albi, negrii, corcituri, cu pete pe bot, cu nasurile maro sau roz… urati si frumosi in acelasi timp…Unii din ei abia se mai tarasc, dar de fapt nimeni nu stie daca vreuna din aceste patrupede va mai pleca vie de aici… “Nu mai sunt pui si lumea nu se inghesuie sa ii adopte”, ne spune ingrijitoarea lor, extrem de trista.

Asfintit in Giurgiu…

La final aflam ca oamenii care au grija de ei nu au mai fost platiti, – deh, criza – , de cateva luni asa ca facem cheta si le dam niste bani. Hainele lor murdare, rupte, mainile negre, ne indica ca cele aflate despre starea lor financiara, nu sunt aberatii. Nu e cardeala ieftina. Si totusi oamenii aia sarmani si murdari ii iubesc pe caini aia. Si se dedica lor. Le fac curat, ii deparaziteaza, le vindeca ranile. Ii hranesc cu resturile de acasa. Dar pana cand?

Este asfintit in Giurgiu, si peste tot in lume, lumea se pregateste de Sarbatori, la televizor incep reclamele cu “Vine Mos Craciun, fii mai bun…”. Inchid lumina in camera mea calda si ma gandesc la sutele de boturi care schelalaiau de foame, la ochii lacrimand, la gerul de afara, la noroiul din Giurgiu si la faptul ca maine, pentru acele suflete, va fi mai rau, si mai rau, si mai rau… Dar si cainii se impusca, nu -i asa?

Comentarii

Postări populare