Maine ajung in Twilight!




Volterra este un orasel situat in frumoasa regiune italiana Toscana, intr-o zona cu dealuri erodate, la 29 km sud-vest de San Gimignano si 65 km sud-est de Pisa.

Orasul Volterra se afla la altitudinea de 540 m si prezinta un interes arhitectural special, datorita castelelor istorice si ruinelor etrusce si romane ce impresoara zona.

Cercetarile arheologice au aratat faptul ca dealul dintre raurile Cécina si Era erau locuite in timpuri preistorice, asezarea devenind apoi orasul etrusc Velathri, de trei ori mai mare fata de orasul Volterra de azi. In secolul III i.e.n. orasul a devenit municipiu roman, sub denumirea Volaterrae. A urmat la conducere Republica Florentina (1361 - 1530), familia Medici si Marele Ducat al Toscanei. Localitatea a inregistrat o perioada de inflorire in secolul XIX, ca centru de prelucrare a alabastrului.

Zona Volterra a devenit faimoasa ca locatie in care se desfasoara actiunea romanului Twilight Saga: New Moon, la fel ca si zona Montepulciano, in care se desfasoara actiunea filmului - ecranizarea romanului.


sursa : http://www.turistik.ro/italia/volterra

Adolescentii din toata lumea, care au asteptat cu nerabdare lansarea The Twilight Saga: New Moon, au invadat, de manuta cu mamele lor, zona toscana Volterra, orasul official al Volturi.
Pentru cei neinitiaiti, Volturi sunt conducatorii si cei mai importanti vampiri din saga Twilight.
Tone de fani, inclusiv adolescenti cu rucsacuri pe spate, din afara Italiei, au venit in Volterra (care are o populatie de 12 mii de persoane) ca sa achizitioneze suveniruri, calendare cu Robert Pattinson, cani si tricouri. Biroul de turism din zona ofera chiar si un pachet de weekend, care include un tur “Fierbinte pe urmele lui Edward si Bella”.
Ironia face ca, in timp ce Volterra este orasul in care scriitoarea Stephenie Meyers si-a plasat actiunea din cel de-al doilea volum cu vampiri - New Moon, partea a doua Twilight a fost filmata in Montepulciano, o alta zona toscana, la 110 kilometri distanta de orasul care se bucura de o popularitate atat de mare.
Nebunia din Volterra merge si mai departe. Pe site-ul newmoonvolterra.com sunt promovate mai multe petreceri, care au ca tema filmul Twilight. La acestea se vizioneaza trailere si, in loc de Pattinson si Kristen Stewart, italienii au reusit sa faca rost de dubluri locale ale acestora.

Sursa: Variety, LoveFilm, News of the World.

Comentarii

Postări populare