"Cirese fara carne"


Capitolul 8 din Roman

"Cirese fara carne, cirese foarte, foarte dulci fara carne, 8 lei kg!" Striga cineva. Ma uit.

Citesc de pe un carton maroniu, scris cu negru anuntul, apoi ma uit la cirese, da, par foarte gustoase, sunt foarte mari, de un rosu visiniu. Mi se face pofta cand ma uit. Or fi chiar asa de dulci? Chiar nu or avea viermi?
Sunt la metrou. In fata mea se vede un decor murdar, saracacios, de Romanie in criza. Afara sunt peste 30 de grade desi este aproape 8 seara. Ma frapeaza placerea cu care un EL inalt si oareacum slab, isi baga maineile goale pana la cot in galeata plina de ciresi, de pe o tejghea incropita la repezeala, in fata gurii de metrou, langa chioscurile cu ziare.
Baiatul rade cu gura pana la urechi bagandu-si mainile in ciresele rosii, si totusi nu se inroseste, semn ca ciresele sunt proaspte, tari, ca niste solduri de negresa tanara.
Baiatul indeasa fructele intr=o punga de plastic, punga pe care o tzine o fata mica de statura, tiganca, cu tatze mari care impung tricoul verde fosforescent parand doi pepeni verzi. Fata se uita in ochii baiatului si rade, baiatul se uita la cirese si la ea si rade. Probabil ca se uita si la sanii ei dar nu vad eu din unghiul acesta. Fata ii da punga clientei, care pleaca spre trecerea de pietoni.
Baiatul si fata au terminat treaba. Nu se mai vede deocamdata niciun cumparator.
Baiatul se duce sa vorbeasca cu niste prieteni, fata se aseaza pe trotuar langa mama ei.
Viata poate fi la fel de frumoasa si fara sa stai int-o vila si sa ai un jeep.
Viata omului incepe din momentul in care este indragostit.

Comentarii

Postări populare