De ce e mintit poporul cu televizorul?

Celebra sintagma din titlu e mai reala ca oricand in vremurile noastre… Tot felul de personaje, mai bine sau mai rau intentionate, mai istete sau mai naive, au devenit in zilele noastre repere pentru romani. Asta pentru ca apar periodic la TV.
~n locul celor trei crainice cu sacoul pana in gat care inainte de ’89 anuntau sec ca urmeaza vreun film sovietic, acum televiziunile abunda de altfel de vedete. Nu o sa pun ghilimelele la cuvantul vedeta, desi ma tenteaza. Dar ar insemna ca noi toti cei din presa care scriem despre ele suntem dusi cu capul. Daramite cei care mai si aparem des in compania lor!
Nu inseamna ca absolut toate persoanele care apar la televizor sunt contrafacute, dar multe din ele isi exagereaza povestile, pentru a capta interesul telespectatorilor. Sau pur si simplu joaca teatru prost pentru a atrage atentia. Nu vreau sa credeti ca ma refer la Bianca Drguseanu, al carui caz este oarecum proaspat acum, si care a fost acuzata pana si de fostul iubit ca se prefacea si ca a juat prost acel lesin al ei in direct…
Dar imi pare rau ca doamnele de acasa, care se uita la televizor, uneori nu disting cine este dracul si cine este ingerul intr-o poveste cusuta de realizatorii TV sau intamplata pur si simplu in direct.
De multe ori, din cauza fizionomiei fetei, a luminii din platou, a machiajului, a vocii, a televiziunii gazda care tine cu un anume invitat si practice manipuleaza lumea, telespectatorii gresesc dramatic. Ei mizeaza pe varianta gresita, si astfel, chiar daca telespectatorii nu pierd nimic, poate pierde totul insusi invitatul perdant in ochii lor. Caci se formeaza o parere generala despre o anume persoana, parere care este greu de schimbat.
Nu sunt pe principiul ca vedeta din fata mea sa fie un soi de copie a Andreei Marin, alba, sfanta si imaculata, cu gesturi de printesa. (…)

CONTINUAREA, SAPTAMANA VIITOARE, JOI, IN REVISTA ZAU

Comentarii

Postări populare