Desparteli, imbarligaturi, relatii amoroase



Este foarte aiurea sa constati ca barbatul potrivit inca nu si-a terminat legaturile cu fosta treaba/relatie/familie. Constati ca esti la mijloc si ca oarecum, timpul nu este in avantajul tau. Te gandesti ca ala a fost rabdat peste un deceniu de femeia aceea, cu bune si cu rele, si ca tu intri in problema precum un fluture nevinovat care se duce, zambitor si inconstient, spre lampa care il va arde. 
Unele femei nu rezista mult in imbarligaciunile acestea, mai ales ca cei doi soti, care sunt oarecum si ca un fel de echipa (cand se ingroasa treaba), de multe ori vor juca la dublu, in timp ce tu esti singura, fraiera si naiva. Si tu nu vrei sa inghiti si sa te zbati pentru ceva ciudat, si indepartat, malos, tenebros, scarbos. Dar aia, cea batrana (nevasta sau iubita de cursa lunga), vrea sa lupte, mai ales daca la mijloc sunt, poate, niste copii. Si va lupta la greu, si din vita grasunca, nespalata si obsedata (asa cum o descria el) se va transforma, pentru o vreme, numai ca sa nu isi piarda jucaria, in femeia de viata, amabila, dulce, sexoasa, mai slaba poate, si care ignora orice, numai ca sa aiba liniste in casa si sa isi primeasca pe masa fisicul cu banii sotului si sa nu fie trecuta la categoria: parasita/divortata/aruncata la gunoi.

Sunt unele doamne potrivite sa fie amante de cursa lunga, dar care sunt totusi mandre, demne si razbunatoare. Asa sunt ele facute si asa le place. Sa faca un fiu (sau doi) din flori, sa accepte triste lipsurile barbatului de acasa de la sarbatori sau de la sedintele de bloc sau de la sedintele cu parintii, sa indure (in caz ca barbatul este vreun VIP) sa il vada prin tabloide cu alte femei. Despre care el apoi spune ca, evident, nu sunt nimic pentru el, dar doar ca tu vezi in telefonul lui inimioare catre acele doamne. Acele doamne uneori si ele se transforma in detectivi, si te suna la ore tarzii, indurerate, sau razboinice, depinde de caracter sau educatie, ca sa te puna in garda ca de fapt pe ele le iubeste cu adevarat masculul respectiv si ca tu esti prea batrana pentru el (desi ai doar vreo doi ani in plus fatza de ele).

Dar recunosc, din pacate, ca am cazut si eu in doua astfel de gheboase relatii mai demult, dar nu pentru ca vroiam eu, nu pentru ca eu insistam, ci pentru ca ei vroiau, minteau, pacaleau si manipulau asa de frumos, ca pana la urma sa te simteai ca un fel de Maica Tereza care are grija de un biet napastuit care locuieste cu un monstru obez, paros, urat si nebun: adica sotia sau logodnica.

Candva un prost, pardon, fost, iubit de-al meu, P., mi-a spus ca: ce, eu sunt fraiera, adica ce cred eu, ca daca noi doi ne-am casatori, asta l-ar mai impiedica pe el sa ma mai insele?
I-am spus ca nu as vrea sa ma insele, ca trebuie sa te casatoresti din dragoste, ca nu vad altfel casatoria, si ca daca apoi sunt neintelegeri, exista mereu divortul, daca chiar e nevoie. S-a uitat la mine de parca vorbeam chineza.

Un alt fost prieten de-al meu a reusit sa ma pacaleasca sa stau cu el vreo 4 ani, desi eu stiam din presa ca el avea o relatie publica. NU i-am scris niciodata femeii (oficiala) sa ii spun ce spunea el despre ea, ca stiam ca nu o iubeste deloc, ca sta cumva pentru un anume interes (ea avea destui bani si relatii, plus ca, asa-i, sunt cupluri care desi nu se mai iubesc cu adevarat, au anumite interese materiale de impartit si rezolvat). La un moment dat am pus piciorul in prag si am rupt definitiv relatia profitand de faptul ca el s-a transferat in alta tara cu serviciul. Mi-am dat seama ca va suferi, asa se plangea, si a suferit, dar doar un pic, pentru ca nu m-a cautat prea mult timp, mai ales ca era un tip aratos, persoana publica si destul de instarit care putea sa suceasca multe capete. Dar abia dupa ce au trecut 8-9 ani de la despartirea noastra definitiva, am citit in presa un articol cum ca intr-adevar a divortat si ca s-a mutat departe de casa lui si de copii. S-a mutat cu o fata mai tanara si cu parale, dar mai bogata decat fosta nevasta, si cu 20 de ani mai mica... Eu insa de ce am fost tarata in aceasta poveste, cu lacrimi de crocodil din partea lui, si cu telefoane nocturne care durau chir si 5 ore desi el avea treaba de de la ora 7.00?! Cand el avea in cap exact protipul femeii cu care vrea sa ramana, de ce sa ma stresezi pe mine sa ma impac cu tine?!

Si ca sa rezum: Practic, nu poti sa zici ca un astfel de mascul nu te iubeste, dar de fapt, vrea mai mult sau vrea altceva. Nu ii voi intelege pe barbati niciodata! Nu o sa pricep de ce sa te complici si sa te inhami cu inca o femeie cu care sa iesi si pe care sa o stresezi si sa o gelozesti, cand tu de fapt vrei o alta, mai tanara un pic, poate mai frumoasa, poate mai bogata?! De ce, daca tu stii clar ca nu vrei sa sfarsesti la preot sau starea civila cu mine, de ce sa pierzi timpul si orele cu mii de mesaje, cadouri, timp pretios, gelozii, milioane de sms-uri si telefoane, repet: cu o fata care nu este exact ce ti-ai dorit tu?! De ce?

Unele, naive, cred ca ele pot schimba barbatul! Hahaha.... Cred ele ca daca il iubesc pe ala foarte mult, ca daca il rasfata in exces, ca daca pun ele multi bani in casa, ca daca fac totul ca sa arate perfect, ca daca isi imprumuta barbatul cu cateva mii sau zeci de euro - dupa posibilitati -, ala va ramane cu ele. Forever and ever. Nope. Nu va ramane! Deloc!
Ala oricum are in cap foarte clar ce va face in viitor si cu cine (deja a ochit el vreo 8 fete de pe fb si cateva de la munca...) iar incapatinarea asta de a sta fixata langa un golan nesimtit puturos si curvar numai pentru ca orgoliul tau razboinic de femeie inselata iti zbiara in urechi: "nu-l lasa pe coate-goale matze-fripte sa te paraseasca!!!", nu va duce la nimic bun. 
Iar niste ani pierduti... Si la final tu cu un deceniu in plus... Cu riduri pe fatza, poate si cu colacei pe burta si fluturasi pe solduri, daca nu esti atenta. Cu cateva atacuri de cord, cu cateva coaste peticite si cu nasul stramb de la niste lupte in casa, sau fara cateva laptopuri calcate in picioare, fara cateva masini incendiate la betzie de fostu'... Si pentru ce si de ce?! Ca mai curand ori mai tarziu tot vei ramane cu gura cascata cand el isi va pune poze de la nunta cu o tipa cu vreo 10-15 ani mai tanara decat tine, dupa nici o luna de la despartire.

Mai este o categorie: cea a amantelor tacute care inghit mult. Ma refer ca inghit suferinta, nu altceva. Stiu si din aceasta categorie cateva exemple, chiar celebre. Dar nu le voi spune, desi cred ca stiti cu totzii la cine ma gandesc. Unele femei accepta sa fie amante de bogatan toata viata. Ele nu spun public nimic sau mai nimic, nu declara exact cine le plateste tot, dar le vezi prin toate tarile straine, din Dubai pana in Thailanda si Los Angeles, in tinute faine, cu afaceri misto, pupandu-si de zor - in pozele de pe Fb-  copilul, care este mult mai urat decat ele, caci seamana cu sponsorul. Ca sa vaza sponsorul ca ele se ocupa de puradel. Cand nu au copil, au catel damele astea. Dar revenind la ele..: Nu, nu as putea sa fiu niciodata asa ceva. Cred ca depinde de ADN, de gena, de nervii propri si de orgoliul tau. Mi s-a "oferit" cand eram foarte copila ocazia sa fiu o otreapa de asta, dar am preferat un scandal public candva, si sa se duca dracului si sa se termine povestea, decat un astfel de compromis.

Mai sunt divortatele excitate. Divortatele care flirteaza cu oricine, ca sunt libere si pot. Astea sunt cele mai triste si penibile. Pentru ca oricine le poate avea, si chiar fara nicio obligatie. Iar divortatele cu copii care mai si flirteaza, alea sunt chiar de plans. Pentru ca daca tot ai decis sa te desparti de un om rau si nesimtit, atunci, in loc sa flirtezi cu toata lumea, mai bine ai calcula exact posibilitatile unei noi trebi. Ca nu mai esti libera ci ai un urmas, nu mai ai 18 ani, nici chiar 30, ca sa faci ce vrei. Si copilul la un moment dat poate sa ajunga ca tine de nebuna, ba chiar mai nasol.
(va urma)

Comentarii

Postări populare